CategoriesEkološka eterična olja Esence

Orientalska LIMONSKA TRAVA

Limonska trava - ESENCA TEDNA

Orientalska LIMONSKA TRAVA…

Skupaj s citronelo, palamroso in vetiverjem spada v skupino aromatičnih trav, ki jih najdemo večinoma v Aziji. Esenca limonske trave ima prijeten, osvežilen vonj podoben citroni, in spada med bolj priljubljena eterična olja. Limonska trava, s svojim svežim, limoni podobnim okusom, pa igra zelo pomembno vlogo tudi v azijski kuhinji.

V aromaterapiji ima celo vrsto koristnih lastnosti, med drugim antibakterijske, protiglivične, protimikrobne in še nekatere druge. Dobro je poznana po tem, da učinkovito odganja mrčes, zato je več kot dobrodošla sestavina, ko si izdelujemo domača naravna sredstva za zaščito proti komarjem in klopom. Poleg vsega tega, pa je eterično olje limonske trave zelo cenjeno zaradi učinka na naše razpoloženje in dušo. 

S svojim svežim, citrusnim vonjem ima, če ga uporabljamo v izparilniku ali difuzorju, hitro opazen učinek. In sicer osveži, opogumlja in v nas zbuja občutke optimizma, zato je še posebej primerno za tiste, ki se zjutraj zbujate nekoliko nejevoljni in godrnjavi. Olje limonske trave bo koristilo tudi, če ste posebno izčrpani ali depresivni zaradi vsakodnevne rutine, če ste pod stresom, koristi pa tudi tistim, ki preživite veliko časa za volanom. V kombinaciji z olji cedre ali ciprese pa zelo učinkovito absorbira in prežene neprijetne vonjave. 

Eterično olje limonske trave tvori lepo harmonijo z olji sivke, geranije, evkalipta in borovca.