CategoriesEkološka eterična olja Esence

Sončna LIMONA

Limona – ESENCA TEDNA

SONČNA LIMONA …

Drevo limone je zimzeleno drevo ki zraste do 5 metrov in verjetno izvira iz Kitajske, od kjer so jo preko Indije, pripeljali v Evropo. Danes je razširjena po celem mediteranu.

Eterično olje limone pridobivamo s hladnim stiskanjem lupine. Esenca limone ima izredno močan antiseptični in proti bakterijski učinek, kar so znanstveniki potrdili v številnih raziskavah, ki segajo že vse v leto 1920, poleg tega ima svež in prijeten vonj. Iz tega razloga, se eterično olje pogosto uporablja kot sestavina v čistilih, ali v difuzorjih oziroma izparilnikih, za čiščenje zraka v prostoru.

V aromaterapiji je eterično olje limone poznano po svojem osvežilnem in dvigajočem učinku, saj dviguje koncentracijo in pomaga kadar se počutimo šibke, žalostne in pobite. Njegova uporaba je, zaradi proti bakterijskih in antiseptičnih lastnosti, priporočljiva tudi v sezoni prehladov. Izredno koristna je uporaba eteričnega olje limone v delovnem okolju ali med učenjem, saj pomaga pri boljši koncentraciji in zmanjša možnost napak pri delu. Za ta namen lahko olje limone kombiniramo z olji poprove mete, rožmarina, nasploh pa harmonizira z večino eteričnih olj, še posebej z oljem sivke, ciprese ali cedre.