Recept je pripravljen v sodelovanju z Anino kuhinjo.
Čas priprave:
10-15 minut
Čas kuhanja:
/
Količina:
12-16 čokoladic
Sestavine:
230 gramov sladkorja v prahu
2 žlici akacijevega medu
2 polni žlici kokosovega olja
2 čajni žlički limoninega soka
1 čajna žlička Aromatrip BIO eteričnega olja poprove mete
250 gramov temne čokolade
Postopek:
Kokosovo olje in med na plošči na nizki temperaturi segrejemo da se olje stopi in dobimo enotno tekočo zmes. Vmešamo ekstrakt, limonin sok in vse skupaj zmiksamo/ročno zmešamo s sladkorjem v prahu.
Oblikujemo hlebček in ga počasi razvaljamo na 3-4 mm debeline. Če se vse skupaj preveč prijema na valjar si pomagamo s sladkorjem v prahu. Zadeva je nadležna in valjanje je kar naporno, tako da boste potrebovali malo potrpljenja – ampak na koncu se izplača.
Zvaljano testo položimo v hladilnik za vsaj 30 minut, da se olje strdi in se tudi zmes očvrsti. Izrežemo manjše kroge in jih prelijemo s stopljeno temno čokolado. Vzorčke, ki jih vidite naredimo z vilico, če želimo.
Počakamo da se čokolada ohladi in strdi nato pa jih shranimo.
Aftereight čokoladice sem pripravljala z Aromatrip BIO eteričnim oljem, primernim tudi za uporabo v kulinariki, ki je zares nepogrešljiv v tem receptu in ga naredi božanskega. Najdete ga tukaj.
Recept pripravila: Anina kuhinja