Na zalogi

Aromatrip® ŠIPKOVO OLJE iz šipkovih semen iz ekološke pridelave 100 ml

23.95

Hladno stiskano šipkovo olje iz šipkovih semen, ima bogato sestavo čudovitih sestavin, kot so linolna in alfa-linolenska kislina, vitamin A in tokoferoli. Koži daje žameten občutek ter ob enem obnavlja kožo, spodbuja proizvodnjo kolagena v vezivnem tkivu in podpira naravno ravnovesje vlage v koži. Razpokana, suha in postarana koža bo ob redni uporabi ponovno dobila negovan in sijoč videz.

Šifra: 3830013770686 Kategorija: Oznaki: ,

Negovalno ŠIPKOVO OLJE iz ekološke pridelave

deviško in hladno stiskano, nerafinirano

100% čisto šipkovo oljev iz šipkovih semen se zaradi visoke vsebnosti linolne kisline dobro prenaša, se zlahka porazdeli, je lepo mazljivo in se hitro vpije, ne da bi puščal neprijeten film na koži. Srednje razpršeno olje je sestavni del izdelkov za nego obraza, oči, las, rok in nohtov.

Uporablja se lahko tudi kot olje za telo ali masažno olje in celo v mazilih za luskavico. Bleda, suha, razpokana, koža pod stresom ali suha luskasta koža bo ob redni uporabi ponovno dobila negovan in sijoč videz. Olje šipkovih semen daje koži žameten občutek,  ter ob enem obnavlja kožo, spodbuja proizvodnjo kolagena v vezivnem tkivu in pomaga ohranjati vlago. 

Rosa Canina

Ekološko olje iz šipkovih semen se pridobiva s hladnim stiskanjem semen šipka Rosa Canina in naknadno filtracijo.

Čile

100 ml

Logotip_BIO-kozmetika_koncert

BIO KOZMETIKA

Logotip_Vegan_Koncert

VEGAN

 • BIO KOZMETIKA
 • VEGAN

Šipek ali divja vrtnica (Wild Rose) je visok grm s previsnimi vejami in bodicami v obliki polmeseca. Listi so pernati; cvetovi so na gladkih kratkih steblih in rožnato obarvani. Plodovi šipka so rdeči, okrogli do ovalni in dlakavi v notranjosti in so v resnici le mesnate posodice. Pravi plodovi šipka so ostri, svetli in kamniti trdi oreščki / semena, ki se nahajajo znotraj te mesnate posodice.

Hladno stiskano ekološko šipkovo olje iz šipkovih semen je nerafinirano in svetlo rumene do oranžno rdeče barve, z zelo rahlo aromo po oreščkih. Rastlinska olja pridobljena s hladnim stiskanjem obdržijo in vsebujejo mnogo več antioksidantov, vitaminov, mineralov in ostalih snovi koristnih za naše telo.

01.

Uporaba v kozmetiki

Bogata sestava čudovitih sestavin, kot so linolna in alfa-linolenska kislina, trans-retinojska kislina, betakaroteni, vitamin A in tokoferoli, naj bi imela protivnetne, antioksidativne in regenerativne učinke. Zaradi visoke vsebnosti linolne kisline se olje šipka dobro prenaša, je lepo mazljivo in se hitro vpije, ne da bi puščal neprijeten film na koži. Poleg tega olje šipkovih semen podpira naravno ravnovesje vlage v koži.

Organsko olje šipkovih semen pogosto najdemo v izdelkih za intenzivno nego gubic, saj je zaradi svoje sestave eno najbolj cenjenih olj za nego zrele kože. Ravno tako je nepogrešljivo pri negi mozoljaste in problematične kože.

02.

NARAVNA SESTAVA OLJA

Palmitinska kislina C 16:0

2,0 – 11,0 %

Palmitoleinska kislina C 16:1

≤ 0,3 %

Stearinska kislina C 18:0

1,0 – 5,0 %

Oleinska kislina C 18:1

10,0 – 25,0 %

Linolna kislina C 18:2

41,0 – 65,0 %

Alfa-linolenska kislina C 18:3

20,0 – 30,0 %

Arahidna kislina C 20:0

< 2,5 %

Eikozenojska kislina C 20:1

≤ 2,0 %

03

Alergeni:

Olje šipkovih semen po Uredbi ES štev. 1223/2009 ne vsebuje alergenov.

04

Embalaža:

Ekološko negovalno šipkovo olje AROMATRIP® je v 100% reciklirani plastenki rjave, zaščitne barve s priročnim dispenzorjem, ki dragoceno olje varuje pred svetlobo in zagotavlja daljšo obstojnost.

ŠIPKOVO OLJE iz ekološke pridelave  je na voljo tudi v prodajalnah in spletni trgovini Sanolabor, poslovalnicah in spletni trgovini Tosama in baitris.si.

Aromatrip® ŠIPKOVO OLJE iz šipkovih semen iz ekološke pridelave 100 ml
 
Literatura/uporabljeni viri:
 • Autorenkollektiv, Römpp Online, Georg Thieme Verlag Stuttgart, www.römpp-online.de, 2012.
 • D. Martinetz, R. Hartwig, Taschenbuch der Riechstoffe, Verlag Harri Deutsch Frankfurt/M, 1998
 • E. Keller, Aromatherapie, Ullstein Buchverlage GmbH Berlin, 2006.
 • E. Zimmermann, Aromatherapie für Pflege- und Heilberufe, Haug Verlag Stuttgart, 2018.
 • C. Maxwell-Hudson, Aromatska terapija in masaže, Domus 1995
 • A. Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte. 1991
 • O’Lenick, Steinberg, Klein and LaVay, Oils of Nature, Allured Publishing Corporation, 2014

SESTAVINE (INCI): Rosa Canina Seed Oil*

*iz nadzorovane ekološke pridelave

Možnost plačil v spletni trgovini:

 • s plačilom po povzetju: naročeno blago plačate kurirju dostavne službe GLS, ki vam bo vročil blago na naslovu, ki ste ga navedli za kraj prevzema z gotovino ali kartico. Znesek vašega nakupa je naveden ob naročilu v spletni trgovini. Kurir vam bo dodatno zaračunal še provizijo. Pred dostavo blaga boste obveščeni s strani GLSja po e-pošti ali telefonu glede datuma in časa dostave. V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, vas bo kurir obvestil na kateri nadomestni lokaciji lahko prevzamete svoje blago. Po preteku skrajnega roka za prevzem se pošiljka vrne pošiljatelju – na sedež podjetja.
 • s plačilom po predračunu: na transakcijski račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino),
 • s plačilom preko storitve PAYPAL: na račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Po oddaji naročila vas stran samodejno preusmeri na Paypalov vmesnik za plačilo. Po uspešno izvedeni transakciji na e-mail prejmete potrditev naročila. Sistem vam omogoča hitro in varno plačilo z uporabo vašega Paypal računa.,
 • plačilo s kreditnimi/debetnimi karticami Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron itd. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Plačevanje s kreditnimi karticami zagotavlja aplikacija Stripe Inc., San Francisco, CA94103 USA. Vsi vpisani podatki so kriptirani in nam niso dostopni. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila.

Ne glede na izbran način plačila boste račun za nakup prejeli skupaj z izdelki ob dostavi paketa.

Možnosti in strošek dostave v spletni trgovini:

Vsa odposlana naročila iz spletne trgovine Aromatrip.si dostavlja dostavna služba GLS. Strošek dostave je enoten za vso Slovenijo in znaša 4,37€. Za spletno naročilo nad 39,00€ je dostava brezplačna (na blagajni se pri dostavi izpiše *BREZPLAČNA POŠTNINA*).