Na zalogi

Aromatrip® RICINUSOVO olje iz ekološke pridelave 100 ml

9.96

Hladno stiskano ricinusovo olje je nepogrešljivo pri negi krhkih las, obrvi in trepalnic ter blagodejno neguje vse tipe kože. Še zlasti koristno je za nego zrele in občutljive kože.

Šifra: 3830013770778 Kategorija: Oznaki: ,

Negovalno RICINUSOVO OLJE iz ekološke pridelave

hladno stiskano, nerafinirano

100% čisto ricinusovo olje je izjemno rastlinsko olje s številnimi koristnimi lastnostmi za zdravje. Ricinusovo olje je koristno za nego telesa, las, trepalnic in obrvi. 

Olje pridobljeno iz semen ricinusa so uporabljali že v starem Egiptu, tako za zdravilne kot lepotilne namene. Zadnja leta pa se vse bolj uveljavlja v kozmetični industriji, saj zaradi nizke molekularne mase lahko prodre globoko v kožo.

Lastnosti ekološkega ricinusovega olja koristijo predvsem dekorativni kozmetiki, saj deluje kot topilo, je zelo viskozno, obstojno, na koži se dobro oprijema, je vodo odbojno ter krepi pigmentacijo. Poleg tega daje koži in lasem nekakšen zaščitni film z vlažilnim, sijočim učinkom.

Zaradi vseh teh lastnosti se ricinusovo olje v kozmetični industriji uporablja zelo pogosto, zlasti pri izdelavi šmink, črtal za oči in maskar. Ricinusovo olje je pogosto pomembna sestavina v različnih tonikih in negovalnih oljih ter izdelkih za hitrejšo rast las, trepalnic in nohtov.

Ricinus Communis

Ricinusovo olje se pridobiva s postopkom hladnega stiskanja olupljenih ricinovih semen.

Indija

100 ml

Logotip_BIO-kozmetika_koncert

BIO KOZMETIKA

Logotip_Vegan_Koncert

VEGAN

 • BIO KOZMETIKA
 • VEGAN

Rastlina ricinus ali kloščevec doseže, odvisno od vrste podnebja, v višino od 1 do 2 m. Deblo je močno razvejano, ima modro glazuro, z zelenkastim do rdečkastim lubjem. Listi so široki in spominjajo na razprto roko ter so vedno enake barve kot deblo. Imajo dolg pecelj, robovi listov so od 5 do 11-krat nazobčani in rastejo v izmeničnih legah.

Moški cvetovi rastejo v grozdih. Nahajajo se pod končno pecljatimi ženskimi cvetovi in jih pogosto prekrivajo stranski poganjki. Plodovi so svetlo rdeči, premera do 2,5 cm in imajo bodice. Plodovi vsebujejo tri semena, ki so po obliki in  velikosti  primerljivi s fižolom.

Hladno stiskano ricinusovo olje (Ricinus communis) je rumene barve in značilnega šibkega vonja. Rastlinska olja pridobljena s hladnim stiskanjem obdržijo in vsebujejo mnogo več antioksidantov, vitaminov, mineralov in ostalih snovi koristnih za naše telo.

01.

Uporaba v kozmetiki

Ekološko ricinusovo olje uporabimo za nego kože, predvsem v boju proti gubicam, saj koži povrne vlago, stimulira proizvodnjo kolagena in elastina. Primerno je za nego mastne kože, saj deluje antibakterijsko. Ricinusovo olje je odlično tudi za nego razpokanih ustnic, nego temnih kolobarjev okrog očmi, vse bolj pa se uveljavlja tudi kot nepogrešljivo naravno sredstvo za nego las, trepalnic in obrvi.

Z redno uporabo ricinusovega olja bodo lasje močnejši, pogosto pa slišimo tudi, da naj bi pomagal pri hitrejši rasti. Čedalje več žensk se odloča za tretmaje trepalnic in obrvi prav s čistim ricinusovim  oljem.

02.

NARAVNA SESTAVA OLJA
Palmitinska kislina C 16:00.0 – 2.0 %
Stearinska kislina C18:00.5 – 2.5 %
Oleinska kislina C 18:12.5 – 6.0 %
Ricinoleinska kislina C 18:185 – 92 %
Linolna kislina C 18:22.5 – 7.0 %
Linolenska kislina C 18:3≤ 1.0 %

03

Alergeni:

Ricinusovo olje po Uredbi ES štev. 1223/2009 ne vsebuje alergenov.

04

Embalaža:

Ekološko negovalno ricinusovo olje AROMATRIP® je v 100% reciklirani plastenki rjave, zaščitne barve s priročnim dispenzorjem, ki dragoceno olje varuje pred svetlobo in zagotavlja daljšo obstojnost.

RICINUSOVO OLJE iz ekološke pridelave  je na voljo tudi v prodajalnah in spletni trgovini Sanolabor in baitris.si.
RICINUSOVO olje iz ekološke pridelave
 
Literatura/uporabljeni viri:
 • Autorenkollektiv, Römpp Online, Georg Thieme Verlag Stuttgart, www.römpp-online.de, 2012.
 • D. Martinetz, R. Hartwig, Taschenbuch der Riechstoffe, Verlag Harri Deutsch Frankfurt/M, 1998
 • E. Keller, Aromatherapie, Ullstein Buchverlage GmbH Berlin, 2006.
 • E. Zimmermann, Aromatherapie für Pflege- und Heilberufe, Haug Verlag Stuttgart, 2018.
 • C. Maxwell-Hudson, Aromatska terapija in masaže, Domus 1995
 • A. Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte. 1991
 • O’Lenick, Steinberg, Klein and LaVay, Oils of Nature, Allured Publishing Corporation, 2014

SESTAVINE (INCI): Ricinus Communis Seed Oil*

*iz nadzorovane ekološke pridelave

Možnost plačil v spletni trgovini:

 • s plačilom po povzetju: naročeno blago plačate kurirju dostavne službe GLS, ki vam bo vročil blago na naslovu, ki ste ga navedli za kraj prevzema z gotovino ali kartico. Znesek vašega nakupa je naveden ob naročilu v spletni trgovini. Kurir vam bo dodatno zaračunal še provizijo. Pred dostavo blaga boste obveščeni s strani GLSja po e-pošti ali telefonu glede datuma in časa dostave. V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, vas bo kurir obvestil na kateri nadomestni lokaciji lahko prevzamete svoje blago. Po preteku skrajnega roka za prevzem se pošiljka vrne pošiljatelju – na sedež podjetja.
 • s plačilom po predračunu: na transakcijski račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino),
 • s plačilom preko storitve PAYPAL: na račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Po oddaji naročila vas stran samodejno preusmeri na Paypalov vmesnik za plačilo. Po uspešno izvedeni transakciji na e-mail prejmete potrditev naročila. Sistem vam omogoča hitro in varno plačilo z uporabo vašega Paypal računa.,
 • plačilo s kreditnimi/debetnimi karticami Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron itd. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Plačevanje s kreditnimi karticami zagotavlja aplikacija Stripe Inc., San Francisco, CA94103 USA. Vsi vpisani podatki so kriptirani in nam niso dostopni. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila.

Ne glede na izbran način plačila boste račun za nakup prejeli skupaj z izdelki ob dostavi paketa.

Možnosti in strošek dostave v spletni trgovini:

Vsa odposlana naročila iz spletne trgovine Aromatrip.si dostavlja dostavna služba GLS. Strošek dostave je enoten za vso Slovenijo in znaša 4,37€. Za spletno naročilo nad 39,00€ je dostava brezplačna (na blagajni se pri dostavi izpiše *BREZPLAČNA POŠTNINA*).