Na zalogi

Aromatrip® YLANG YLANG – BIO eterično olje 15 ml

16.95

Eterično olje ylang ylang ima sladko, cvetlično aromo ki spominja na eksotiko. Eterično olje ylanga je zelo cenjeno saj je za nas koristno na več različnih področjih. Čuten vonj ylanga prinaša veselje in dviga razpoloženje ter deluje kot afrodizijak.

Šifra: 3830013770747 Kategorija: Oznaki: ,

YLANG YLANG ekološko eterično olje

Primerno za uživanje – BIO arome.

Eterično olje ylang ylang ima cvetličen in sladek vonj, ki prinaša veselje in dviguje razpoloženje. Eterično olje ylang ylanga je še posebej cenjeno, saj je vsestransko uporabno. Poleg koristnega vpliva na našo kožo in lase, ima eterično olje ylanga izjemno pozitiven vpliv tudi na naše počutje in zdravje. AROMATRIP ekološko olje je primerno za uporabo v fitoterapiji, aromaterpiji, v kulinariki ali v kozmetiki.

SI-EKO-001

SI-EKO-001

Kmetijstvo izven EU.

Cananga odorata

Olje se pridobiva s parno destilacijo cvetov drevesa ylanga ( Cananga odorata ). Donos je med 1,5 – 2,5 %.

Madagaskar 

15 ml

Aromatrip® YLANG YLANG – BIO eterično olje 15 ml

Vrsta Ylang Ylang (Canaga odorata) spada v rod Cananga, iz družine Annonaceae in redu Magnoliales. Tako celotna rastlina kot samo cvetovi so znani kot ylang-ylang, kar v malajščini pomeni “cvetlica cvetlic”. Drevo ylang-ylanga imenujemo tudi drevo cananga, ilang ilang, kenanga ali macassar.

Prvotno drevo ylang ylang prihaja iz Indonezije in Filipinov, danes pa je zelo pogosto v tropskih zemljepisnih širinah. Ylang ylang je zelo hitro rastoče (do 5 metrov na leto), zimzeleno drevo. Doseže višino več kot 25 metrov.

Listi so temno zeleni in zrastejo do 20 cm v dolžino. Na veji rastejo izmenično, so podolgovate in ovalne oblike. Listi so razporejeni večinoma vzdolžno, izrazito žilnati, s trdno konico. Cvetovi, ki se lahko nabirajo vsak dan, so obarvani zeleno-rumeno, redko rahlo rožnato. Rastejo v skupinah po 4 do 12 cvetov, vsak ima po 6 cvetnih listov, ki so dolgi do 8 cm. Izžarevajo bujno cvetlično dišavo. Oplojeni cvetovi se razvijejo v zeleno-črne plodove, ki jih jedo ptice.

Eterično olje ylang ylang je lahka, brezbarvna do rumena tekočina. Vonj je značilen, močno sladek, cvetlični, omamno topel, z lesnim podtonom.
Glavne sestavine v olju so aromatični derivati benzojske in salicilne kisline, linalool, farnesol in geraniol. Prav tako so možne vsebnosti metileugenola in estragola.

01.

Uporaba v naravni medicini /fitoterapiji/ farmaciji:

Eterično olje ylang ylang naj bi  imelo močne pozitivne učinke na dihalni sistem in krvni obtok, saj znižuje krvni tlak in upočasni hitrost dihanja in srčnega utripa. Prav tako naj bi lajšal bolečine. Tako ga dodajajo mazilom in kopelim proti glavobolom ali bolečinam v mišicah. Ljudje, ki imajo nizek krvni tlak, naj se olju izogibajo. Ker je olje zelo intenzivno lahko pri občutljivih ljudeh povzroči slabost ali glavobol, lahko draži kožo. Zato ga je vedno potrebno močno razredčiti.

02.

Uporaba v aromaterapiji:

Ekološko etrerično olje ylang ylang se uporablja za notranje blokade, tesnobo, brezvoljnost, izgubo libida, notranje krče ali pretirano napetost. Rezultat je običajno občutek varnosti in zaupanja vase. Zelo je koristno pri jezi in nespečnosti, spodbuja ustvarjalnost, čutnost in toplino. Ylang pomirja, blaži depresijo in deluje kot afrodiziak. Čuten vonj ylanga se lepo ujema  z vonji vrtnice,  jasmina, s citrusi (bergamotkopomarančoneroli) , prav tako z bosvelijo in črnim poprom.

03.

Uporaba v kozmetiki:

Olje ylanga se uporablja v parfumeriji kot ljubek, ženstven, eksotični vonj. V negovalnih izdelkih aromatizira in neguje kožo in lase, predvsem lasne konice. Še posebej blagodejno neguje mastno in suho kožo, saj uravnava izločanje sebuma in kožo vlaži, brez da bi jo obtežil. Dokazali so mu antioksidativne značilnosti. Ylang ylang velja za cvetlico cvetlic, zato ženske posebej rade ustvarjajo čudovite, fine dišave in negovalne izdelke z eteričnim oljem ylang ylanga.

04.

Uporaba v kulinariki:

V kulinarične namene se ekološko olje ylang ylang ne priporoča, oziroma v izredno nizki koncentraciji (izdatno razredčeno.)

YLANG YLANG – BIO eterično olje je na voljo tudi v prodajalnah in spletni trgovini Sanolabor in baitris.si.
Aromatrip® YLANG YLANG – BIO eterično olje 15 ml

Splošna navodila za pravilno uporabo arom:

Bio arom nikoli ne dodajamo neposredno v jedi in napitke. Vedno jih najprej razredčimo v izbranem mediju. Kot medij lahko uporabimo npr.: sirup agave, med, olivno olje, smetano, skuto, mandljevo olje, …. Eterična olja vedno uporabljamo pazljivo in po kapljicah – 1-2 kapljici v ustrezni medij, da ne predoziramo. Arome primešamo vedno na koncu, preden dokončamo jed ali testo. Pri peki v pečici se majhen del arome, zaradi vročine, izgubi, zato v receptih za maso testa od 0,5 do 1 kg dodajte 5 – 6 kapljic arome.

Navodila za uporabo eteričnega olja ylang ylang:

Za uporabo v kozmetiki:

v 100 ml osnovnega olja (npr. mandljevo) dodajte 3-4 kapljice eteričnega olja, premešajte in uporabite za masažo telesa. Ni primerno za dojenčke in malčke!

Aromaterapija v prostoru:

v izparilnik z vodo dodajte 4-5 kapljic eteričnega olja. Čutna, pomirjujoča in eksotična dišava, ki ogreje. Lepo se ujema z vonjem citrusov.

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 
Literatura/uporabljeni viri:
  • Autorenkollektiv, Römpp Online, Georg Thieme Verlag Stuttgart, www.römpp-online.de, 2012.
  • D. Martinetz, R. Hartwig, Taschenbuch der Riechstoffe, Verlag Harri Deutsch Frankfurt/M, 1998
  • E. Keller, Aromatherapie, Ullstein Buchverlage GmbH Berlin, 2006.
  • E. Zimmermann, Aromatherapie für Pflege- und Heilberufe, Haug Verlag Stuttgart, 2018.
  • C. Maxwell-Hudson, Aromatska terapija in masaže, Domus 1995
  • A. Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte. 1991

Cananga odorata

 

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Izogibajte se stiku z očmi in sluznico. Hranite v temnem in hladnem prostoru ter dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok, še posebej mlajših od 8 let! Niso namenjena za uporabo med nosečnostjo ali dojenjem, zato se nosečnicam odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom. Izdelka na kožo nikoli ne nanašajte v čisti obliki. Izdelek uživajte oralno le pod pogojem, da je ustrezno razredčen. V primeru neprimernega zaužitja se posvetujte z zdravnikom. Pred uporabo določenega eteričnega olja ali arome naredite test preobčutljivosti na dotično olje – manjšo količino nanesite na kožo in počakajte na reakcijo. V primeru, morebitne reakcije ali draženja, takoj prenehajte z uporabo. V kolikor se odločite za uporabo eteričnih olj pri otrocih, morate biti pri tem še posebej previdni. Informacije, ki jih najdete v opisih na tej spletni strani, v nobenem primeru ne nadomeščajo zdravniškega mnenja ali mnenja drugih zdravstvenih delavcev, ki so ustrezno usposobljeni za izvajanje tega poklica in ne smejo predstavljati osnove za sprejemanje odločitev, povezanih z zdravjem, morebitnimi zdravstvenimi terapijami ali jemanjem zdravil. V primeru visokega krvnega tlaka, epilepsije, okvare jeter, ali drugih resnih bolezenskih diagnoz, se pred uporabo eteričnih olj vedno posvetujte s strokovnjakom. Pri sočasni uporabi eteričnih olj ali arom z zdravili preverite medsebojne vplive, saj lahko eterična olja povečajo, zmanjšajo ali spremenijo učinek nekaterih zdravil. Po rokovanju s čistimi, nerazredčenimi eteričnimi olji si je potrebno temeljito umiti in sprati roke. Eterična olja in arome v nobenem primeru ne nadomeščajo uravnotežene prehrane ter aktivnega in zdravega življenjskega sloga.

Možnost plačil v spletni trgovini:

  • s plačilom po povzetju: naročeno blago plačate kurirju dostavne službe GLS, ki vam bo vročil blago na naslovu, ki ste ga navedli za kraj prevzema z gotovino ali kartico. Znesek vašega nakupa je naveden ob naročilu v spletni trgovini. Kurir vam bo dodatno zaračunal še provizijo. Pred dostavo blaga boste obveščeni s strani GLSja po e-pošti ali telefonu glede datuma in časa dostave. V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, vas bo kurir obvestil na kateri nadomestni lokaciji lahko prevzamete svoje blago. Po preteku skrajnega roka za prevzem se pošiljka vrne pošiljatelju – na sedež podjetja.
  • s plačilom po predračunu: na transakcijski račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino),
  • s plačilom preko storitve PAYPAL: na račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Po oddaji naročila vas stran samodejno preusmeri na Paypalov vmesnik za plačilo. Po uspešno izvedeni transakciji na e-mail prejmete potrditev naročila. Sistem vam omogoča hitro in varno plačilo z uporabo vašega Paypal računa.,
  • plačilo s kreditnimi/debetnimi karticami Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron itd. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Plačevanje s kreditnimi karticami zagotavlja aplikacija Stripe Inc., San Francisco, CA94103 USA. Vsi vpisani podatki so kriptirani in nam niso dostopni. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila.

Ne glede na izbran način plačila boste račun za nakup prejeli skupaj z izdelki ob dostavi paketa.

Možnosti in strošek dostave v spletni trgovini:

Vsa odposlana naročila iz spletne trgovine Aromatrip.si dostavlja dostavna služba GLS. Strošek dostave je enoten za vso Slovenijo in znaša 4,37€. Za spletno naročilo nad 39,00€ je dostava brezplačna (na blagajni se pri dostavi izpiše *BREZPLAČNA POŠTNINA*).