Na zalogi
NOVO

Aromatrip® OBČUTI SVEŽINO – BIO mešanica eteričnih olj 15 ml

13.99

Skrbno izbrana mešanica 100% čistih ekoloških eteričnih olj, osvežilna in krepilna BIO mešanica eteričnih olj ki prinaša koristi za zdravje in dobro počutje še posebej v zimskem času, torej času prehladov, virusov in raznih težav z dihali.

ZIMSKE SANJE – BIO mešanica eteričnih olj

Primerno za uživanje – BIO arome.

BIO mešanica eteričnih olj OBČUTI SVEŽINO vsebuje 100% naravna, ekološka eterična olja. Mešanica, ustvarjena za čas virusov in prehladov, združuje eterična olja bele jelke, evkalipta, poprove mete in bora, ki prinašajo različne pozitivne učinke za naše zdravje in dobro počutje.

Idealna je za uporabo v aromaterapiji, ter za blagodejne kopeli in masaže.

Kombinacija olj,  bele jelke ki s svojimi sproščujočimi lastnostmi lajša napetost, evkalipta, znanega po odpiranju dihalnih poti in olajševanju simptomov prehlada, poprove mete, ki stimulira um in izboljšuje koncentracijo ter pomaga pri glavobolih, ter bora, ki čisti zrak in pomaga pri dihalnih težavah, sestavlja popolno mešanico za svobodo dihanja.

Mešanica je idealna za uporabo v difuzorjih in izparilnikih, pri čemer prinaša naravno pomoč pri prehladih, za izboljšanje dihanja in zmanjševanje stresa. 

AROMATRIP ekološko olje je primerno za uporabo v fitoterapiji, aromaterpiji, v kulinariki ali v kozmetiki.

15 ml

SI-EKO-001

SI-EKO-001

Kmetijstvo EU. / Kmetijstvo izven EU.

Eterično olje evkalipta je cenjeno kot olje, ki poveča koncentracijo, poživlja in motivira. Primerno je kot podporna dišava med intelektualnim delom. Pomaga premagati občutek stiskanja in letargije.  Spodbudno deluje pri glavobolu in bolečinah v živcih. 

V naravni medicini je poznano kot „olje za prehlad“. Njegova klasična uporaba je v formulacijah, ki naj bi sprostile in odstranile sluz in izločke v bronhialnem predelu. Olje evkalipta naj bi bilo učinkovita podpora pri pri težavah, kot so okužbe sinusov in vnetja ušes.

Eterično olje bele jelke je znano po svojih pomirjujočih in sproščujočih lastnostih. Ima čist in svež vonj, ki ga zaznamo ko smo blizu iglastih gozdov. Koristno je pri lajšanju stresa, anksioznosti in za izboljšanje spanca.

Poleg tega ima naj bi imelo protivnetne lastnosti, ki so koristne pri lajšanju bolečin v mišicah in sklepih. Eterično olje bele jelke se pogosto uporablja v aromaterapiji za sprostitev telesa in uma. Kot vsi iglavci, ima lastnosti ki pomagajo pri poglabljanju dihanja.

Čist, svež vonj poprove mete poveča sposobnost koncentracije in zbistri um, ko smo duševno izčrpani in preobremenjeni. Zato je primerna za odišavljenje delovnih prostorov. Pomirja in zaradi močnega hladilnega učinka osveži poživlja, prežene duševno utrujenost in okrepi. 

Olje poprove mete naj bi bilo zelo učinkovito v boju proti bakterijam. Svež vonj naj bi tudi olajšal in blažil glavobole. Klasika za uporabo olja poprova meta pa je zimska sezona, ki je tudi sezona prehladov in virusov.

Bor ima svež vonj ki dviguje razpoloženje in spodbuja občutke sreče. Nepogrešljiv je v zimskem času, saj pričara prijetno, praznično vzdušje poleg tega pa blagodejno vpliva na dihala in kašelj, zato je eterično olje bor še kako dobrodošlo v sezoni prehladov.

V ljudski medicini se mladi borovi vršički že od nekdaj uporabljajo za pripravo sirupov, napitkov in kopeli, ki lahko pomagajo pri različnih tegobah kot so kašelj, zamašen nos, hripavost, bolečine v žrelu. Med drugim deluje protimikrobno, proti vnetno, proti glivično in antiseptično.

01.

Uporaba v aromaterapiji:

Kombinacija izbranih eteričnih olj v mešanici OBČUTI SVEŽINO, poglablja dihanje, povečuje koncentracijo ter očisti in osveži zrak. Posebej primerna je za uporabo v sezoni prehladov, virusov in težavami z dihali.

02.

Uporaba v kozmetiki:

Z BIO mešanico ZIMSKE SANJE si lahko pripravimo krepilno ter poživljajočo masažo ali kopel.

Zaradi izbranih eteričnih olj, ki lahko spodbujajo cirkulacijo, pomagajo pri nelagodju v mišicah ter poskrbijo za njihovo osvežitev in sproščanje, je kot nalašč za pripravo masažnega olja za masažo in nego utrujenih mišic.  

Primer: v 100 ml mandljevega olja dodamo največ 3 do 4 kapljice mešanice.

03.

Uporaba v kulinariki:

Posebej primerno za uporabo v zeliščnih likerjih, za aromatiziranje toplih in hladnih napitkov ali čaja. Razredčimo ga v razmerju 1: 1000, to pomeni 1 gram (ml) arome na 1 kilogram (l) hrane.

OBČUTI SVEŽINO – BIO mešanica je na voljo tudi v prodajalnah in spletni trgovini Sanolabor in na baitris.si.

Aromatrip_BIO_Etericno-olje_Obcuti-svezino

Splošna navodila za pravilno uporabo arom:

Bio arom nikoli ne dodajamo neposredno v jedi in napitke. Vedno jih najprej razredčimo v izbranem mediju. Kot medij lahko uporabimo npr.: sirup agave, med, olivno olje, smetano, skuto, mandljevo olje, …. Eterična olja vedno uporabljamo pazljivo in po kapljicah – 1-2 kapljici v ustrezni medij, da ne predoziramo. Arome primešamo vedno na koncu, preden dokončamo jed ali testo. Pri peki v pečici se majhen del arome, zaradi vročine, izgubi, zato v receptih za maso testa od 0,5 do 1 kg dodajte 5 – 6 kapljic arome.

Navodila za uporabo olja Občuti svežino

Za uporabo v kulinariki: razredčiti v razmerju 1 : 1000 (1 g arome na 1kg osnove).

 • v 1000 ml čaja dodajte eno žlico medu z do dvema kapljicama arome in dobro premešajte.

Uporabljajte zmerno! 

Za uporabo v kozmetiki:

v 100 ml osnovnega olja (npr. mandljevo) dodajte 3 – 4 kapljice eteričnega olja, premešajte in uporabite za masažo telesa.

Aromaterapija v prostoru:

v izparilnik z vodo dodajte 3 – 4 kapljic eteričnega olja. Olje občuti svežino poglablja dihanje in osveži zrak.

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 
Literatura/uporabljeni viri:
 • Autorenkollektiv, Römpp Online, Georg Thieme Verlag Stuttgart, www.römpp-online.de, 2012.
 • D. Martinetz, R. Hartwig, Taschenbuch der Riechstoffe, Verlag Harri Deutsch Frankfurt/M, 1998
 • E. Keller, Aromatherapie, Ullstein Buchverlage GmbH Berlin, 2006.
 • E. Zimmermann, Aromatherapie für Pflege- und Heilberufe, Haug Verlag Stuttgart, 2018.
 • C. Maxwell-Hudson, Aromatska terapija in masaže, Domus 1995
 • A. Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte. 1991

Abies alba*, Eucalyptus globulus*, Mentha piperita*, Pinus sylvestris*

* sestavine iz nadzorovane ekološke pridelave

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Izogibajte se stiku z očmi in sluznico. Hranite v temnem in hladnem prostoru ter dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok, še posebej mlajših od 8 let! Niso namenjena za uporabo med nosečnostjo ali dojenjem, zato se nosečnicam odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom. Izdelka na kožo nikoli ne nanašajte v čisti obliki. Izdelek uživajte oralno le pod pogojem, da je ustrezno razredčen. V primeru neprimernega zaužitja se posvetujte z zdravnikom. Pred uporabo določenega eteričnega olja ali arome naredite test preobčutljivosti na dotično olje – manjšo količino nanesite na kožo in počakajte na reakcijo. V primeru, morebitne reakcije ali draženja, takoj prenehajte z uporabo. V kolikor se odločite za uporabo eteričnih olj pri otrocih, morate biti pri tem še posebej previdni. Informacije, ki jih najdete v opisih na tej spletni strani, v nobenem primeru ne nadomeščajo zdravniškega mnenja ali mnenja drugih zdravstvenih delavcev, ki so ustrezno usposobljeni za izvajanje tega poklica in ne smejo predstavljati osnove za sprejemanje odločitev, povezanih z zdravjem, morebitnimi zdravstvenimi terapijami ali jemanjem zdravil. V primeru visokega krvnega tlaka, epilepsije, okvare jeter, ali drugih resnih bolezenskih diagnoz, se pred uporabo eteričnih olj vedno posvetujte s strokovnjakom. Pri sočasni uporabi eteričnih olj ali arom z zdravili preverite medsebojne vplive, saj lahko eterična olja povečajo, zmanjšajo ali spremenijo učinek nekaterih zdravil. Po rokovanju s čistimi, nerazredčenimi eteričnimi olji si je potrebno temeljito umiti in sprati roke. Eterična olja in arome v nobenem primeru ne nadomeščajo uravnotežene prehrane ter aktivnega in zdravega življenjskega sloga.

Možnost plačil v spletni trgovini:

 • s plačilom po povzetju: naročeno blago plačate kurirju dostavne službe GLS, ki vam bo vročil blago na naslovu, ki ste ga navedli za kraj prevzema z gotovino ali kartico. Znesek vašega nakupa je naveden ob naročilu v spletni trgovini. Kurir vam bo dodatno zaračunal še provizijo. Pred dostavo blaga boste obveščeni s strani GLSja po e-pošti ali telefonu glede datuma in časa dostave. V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, vas bo kurir obvestil na kateri nadomestni lokaciji lahko prevzamete svoje blago. Po preteku skrajnega roka za prevzem se pošiljka vrne pošiljatelju – na sedež podjetja.
 • s plačilom po predračunu: na transakcijski račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino),
 • s plačilom preko storitve PAYPAL: na račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Po oddaji naročila vas stran samodejno preusmeri na Paypalov vmesnik za plačilo. Po uspešno izvedeni transakciji na e-mail prejmete potrditev naročila. Sistem vam omogoča hitro in varno plačilo z uporabo vašega Paypal računa.,
 • plačilo s kreditnimi/debetnimi karticami Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron itd. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Plačevanje s kreditnimi karticami zagotavlja aplikacija Stripe Inc., San Francisco, CA94103 USA. Vsi vpisani podatki so kriptirani in nam niso dostopni. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila.

Ne glede na izbran način plačila boste račun za nakup prejeli skupaj z izdelki ob dostavi paketa.

Možnosti in strošek dostave v spletni trgovini:

Vsa odposlana naročila iz spletne trgovine Aromatrip.si dostavlja dostavna služba GLS. Strošek dostave je enoten za vso Slovenijo in znaša 4,37€. Za spletno naročilo nad 39,00€ je dostava brezplačna (na blagajni se pri dostavi izpiše *BREZPLAČNA POŠTNINA*).