Na zalogi

Aromatrip® ČAJEVEC – BIO eterično olje 15 ml

13.94

Eterično olje čajevec je eno izmed najbolj priljubljenih in najpogosteje uporabljenih olj saj ima izredno širok spekter delovanja. Med drugim ima antiseptično, antivirusno in antimikrobno delovanje, vonj čajevca pa čisti in krepi, ter izboljša razpoloženje.

Šifra: 3830013770617 Kategorija: Oznaki: ,

Ekološko eterično olje ČAJEVEC

Eterično olje čajevec je eno izmed najbolj priljubljenih in najpogosteje uporabljenih olj saj ima izredno širok spekter delovanja. Med drugim ima antiseptično, antivirusno in antimikrobno delovanje, vonj čajevca pa čisti in krepi, ter izboljša razpoloženje.

AROMATRIP ekološko olje je primerno za uporabo v fitoterapiji, aromaterpiji ali v kozmetiki.

SI-EKO-001

SI-EKO-001

Kmetijstvo izven EU.

Melaleuca alternifolia

Ekološko eterično olje ČAJEVEC se pridobiva s parno destilacijo listov in konic vej čajevca (Melaleuca alternifolia). Donos je približno 6,0 %.

Avstralija

15 ml

Aromatrip® eterično olje ČAJEVEC - BIO 15 ml

Avstralsko čajno drevo izvira iz avstralskih zveznih držav Novi Južni Wales in Queensland. Avstralsko drevo čajevca raste kot zimzeleno drevo ali grm, lahko doseže višino do 10 m in je zelo hitro rastoče. Deblo ima papirnato belo lubje. Listi so dolgi od 1 do 3,5 cm, razporejeni nasproti, suličasti in ravni do srpasti.

Bela, večcvetna, 3 do 5 cm dolga socvetja se pojavijo spomladi. Avstralski čajevec razvije majhne, ​​valjaste kapsule plodov.

Ekološko eterično olje čajevec ni primerno za uživanje in notranjo uporabo!

Organsko eterično olje čajevec je lahko gibljiva, brezbarvna do svetlo rumena tekočina. Ima zeliščno svež vonj po evkaliptu. Glavne sestavine so terpinen-4-ol, g-terpinen in α-terpinen. Vsebnost 1,8-cineola ne sme presegati 15 %. Izomeri pinena, p-cimen, α-terpineol, terpinolen in limonen so vsebovani v nižjih koncentracijah.

01.

Uporaba v naravni medicini /fitoterapiji/ farmaciji:

Farmacevtski učinki eteričnega olja čajevec so bili večkrat raziskani. Olje velja za učinkovito proti virusom, bakterijam in glivicam, zato se v naravni medicini uporablja pri razdraženi koži, mozoljih in pikih žuželk. Lahko blaži manjše površinske rane ali okužbe. V inhalacijah pomaga pri težavah z dihali, podpira imunski sistem in odpornost. 

Možni so različni načini uporabe: inhalacije, obkladki (komprese), v mazilih, pršilih, šamponih, obraznih oljih ali obraznih vodicah.

02.

Uporaba v aromaterapiji:

V aromaterapiji vonj čajevca čisti in krepi, izboljša razpoloženje in motivacijo v primeru prevelikih zahtev, brezvoljnosti in strahov.

Lepo se ujame z eteričnimi olji  sivke, limone in rožmarina.

03.

Uporaba v kozmetiki:

Antiseptične lastnosti čajevca izkorišča tudi kozmetična industrija in eterično olje čajevec uporablja v izdelkih proti mozoljem, nečisti in občutljivi koži. Koristen je v boju proti prhljaju, zato ga najdemo v šamponih za lase, različnih dezodorantih ali v izdelkih za nego nog in stopal.

Občasno se eterično olje čajevec uporablja v parfumeriji za zemeljske vonjave.

ČAJEVEC – BIO eterično olje je na voljo tudi v prodajalnah in spletni trgovini Sanolabor, poslovalnicah in spletni trgovini Tosama in na baitris.si.
Aromatrip® eterično olje ČAJEVEC - BIO 15 ml

Navodila za uporabo eteričnega olja čajevec:

Za uporabo v kozmetiki:

V 100 ml ekološkega mandljevega olja dodajte 4 – 5 kapljic eteričnega olja, dobro premešajte in uporabite za masažo telesa.

Aromaterapija v prostoru:

v difuzor ali izparilnik z vodo dodajte 5 – 6 kapljic eteričnega olja čajevec. Eterično olje čajevec v prostoru očisti zrak in doda svežino.

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 
Literatura/uporabljeni viri:
  • Autorenkollektiv, Römpp Online, Georg Thieme Verlag Stuttgart, www.römpp-online.de, 2012.
  • D. Martinetz, R. Hartwig, Taschenbuch der Riechstoffe, Verlag Harri Deutsch Frankfurt/M, 1998
  • E. Keller, Aromatherapie, Ullstein Buchverlage GmbH Berlin, 2006.
  • E. Zimmermann, Aromatherapie für Pflege- und Heilberufe, Haug Verlag Stuttgart, 2018.
  • C. Maxwell-Hudson, Aromatska terapija in masaže, Domus 1995
  • A. Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte. 1991

Melaleuca alternifolia

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Izogibajte se stiku z očmi in sluznico. Hranite v temnem in hladnem prostoru ter dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok, še posebej mlajših od 8 let! Niso namenjena za uporabo med nosečnostjo ali dojenjem, zato se nosečnicam odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom. Izdelka na kožo nikoli ne nanašajte v čisti obliki. Izdelek uživajte oralno le pod pogojem, da je ustrezno razredčen. V primeru neprimernega zaužitja se posvetujte z zdravnikom. Pred uporabo določenega eteričnega olja ali arome naredite test preobčutljivosti na dotično olje – manjšo količino nanesite na kožo in počakajte na reakcijo. V primeru, morebitne reakcije ali draženja, takoj prenehajte z uporabo. V kolikor se odločite za uporabo eteričnih olj pri otrocih, morate biti pri tem še posebej previdni. Informacije, ki jih najdete v opisih na tej spletni strani, v nobenem primeru ne nadomeščajo zdravniškega mnenja ali mnenja drugih zdravstvenih delavcev, ki so ustrezno usposobljeni za izvajanje tega poklica in ne smejo predstavljati osnove za sprejemanje odločitev, povezanih z zdravjem, morebitnimi zdravstvenimi terapijami ali jemanjem zdravil. V primeru visokega krvnega tlaka, epilepsije, okvare jeter, ali drugih resnih bolezenskih diagnoz, se pred uporabo eteričnih olj vedno posvetujte s strokovnjakom. Pri sočasni uporabi eteričnih olj ali arom z zdravili preverite medsebojne vplive, saj lahko eterična olja povečajo, zmanjšajo ali spremenijo učinek nekaterih zdravil. Po rokovanju s čistimi, nerazredčenimi eteričnimi olji si je potrebno temeljito umiti in sprati roke. Eterična olja in arome v nobenem primeru ne nadomeščajo uravnotežene prehrane ter aktivnega in zdravega življenjskega sloga.

Možnost plačil v spletni trgovini:

  • s plačilom po povzetju: naročeno blago plačate kurirju dostavne službe GLS, ki vam bo vročil blago na naslovu, ki ste ga navedli za kraj prevzema z gotovino ali kartico. Znesek vašega nakupa je naveden ob naročilu v spletni trgovini. Kurir vam bo dodatno zaračunal še provizijo. Pred dostavo blaga boste obveščeni s strani GLSja po e-pošti ali telefonu glede datuma in časa dostave. V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, vas bo kurir obvestil na kateri nadomestni lokaciji lahko prevzamete svoje blago. Po preteku skrajnega roka za prevzem se pošiljka vrne pošiljatelju – na sedež podjetja.
  • s plačilom po predračunu: na transakcijski račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino),
  • s plačilom preko storitve PAYPAL: na račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Po oddaji naročila vas stran samodejno preusmeri na Paypalov vmesnik za plačilo. Po uspešno izvedeni transakciji na e-mail prejmete potrditev naročila. Sistem vam omogoča hitro in varno plačilo z uporabo vašega Paypal računa.,
  • plačilo s kreditnimi/debetnimi karticami Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron itd. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Plačevanje s kreditnimi karticami zagotavlja aplikacija Stripe Inc., San Francisco, CA94103 USA. Vsi vpisani podatki so kriptirani in nam niso dostopni. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila.

Ne glede na izbran način plačila boste račun za nakup prejeli skupaj z izdelki ob dostavi paketa.

Možnosti in strošek dostave v spletni trgovini:

Vsa odposlana naročila iz spletne trgovine Aromatrip.si dostavlja dostavna služba GLS. Strošek dostave je enoten za vso Slovenijo in znaša 4,37€. Za spletno naročilo nad 39,00€ je dostava brezplačna (na blagajni se pri dostavi izpiše *BREZPLAČNA POŠTNINA*).