Na zalogi

Aromatrip® BAZILIKA – BIO eterično olje 15 ml

11.96

Eterično olje bazilike ima prodoren, intenziven zeliščni vonj, ki sveži, sprošča ter koristi pri glavobolih. Ima protimikrobno in proti bakterijsko delovanje zato se pogosto uporablja v izdelkih za nego problematične, mozoljaste kože, koristno pa je tudi v obdobju prehladov, saj lajša sezonske težave z dihali.

Šifra: 3830013770938 Kategorija: Oznaki: ,

BAZILIKA ekološko eterično olje

Primerno za uživanje – BIO arome.

Eterično olje bazilike ima prodoren svež in sladek začimbni vonj. Koristno je lahko pri glavobolih in migrenah, hkrati pa sprošča in pomaga da se uskladimo s svojo notranjostjo.

Zaradi protimikrobnega in proti bakterijskega delovanja ga najdemo v izdelkih proti aknam in mozoljem. Kot aroma se bazilka zelo priljubljena v sredozemski kuhinji, sveda je pa je olje potrebno uporabljati previdno in v majhnih količinah, saj je zelo intenzivno. Vonj se ujema z olji bergamotke, limone, sivke, evkalipta in rožmarina.

AROMATRIP ekološko olje je primerno za uporabo v fitoterapiji, aromaterpiji, v kulinariki ali v kozmetiki.

SI-EKO-001

SI-EKO-001

Kmetijstvo EU.

Ocimum Basilicum

Olje bazilike se pridobiva s parno destilacijo zelišča.

Italija

15 ml

Aromatrip® BAZILIKA - BIO eterično olje 15 ml

V grščini beseda basilicon pomeni “kraljevsko zdravilo”, vendar bazilika izhaja iz Indije in je zelo priljubljena v Ayurvedski medicini, indijski natoropatiji. 

V resnici pa so našli ostanke in dokaze o uporabi bazilike že v grobiščih egipčanskih piramid iz 3500 pred našim štetjem, po čemer lahko sklepamo da so starodavne civiliziacije že poznale izredno zdravilno moč te rastline,

Bazilika je grmičasta, enoletna rastlina, ki v višino zraste največ 50 cm. Mali cvetovi so običajno nežne roza bele barve.

Eterično olje bazilike je svetla do svetlo rumena tekočina, z ostrim, rahlo sladkim začimbnim vonjem. Glavni sestavini sta predvsem estragole in linalool.

01.

Uporaba v naravni medicini /fitoterapiji/ farmaciji:

Eterično olje bazilike ima protibakterijsko, proti mikrobno delovanje zato je zelo koristno v času prehladov in pri blažjih težavah z dihali. Ugodno vpliva tudi na glvobol, prebavo in razdražen želodec. 

02.

Uporaba v aromaterapiji:

V aromaterapiji vonj eteričnega olje bazilike motivira, pomaga da se globoko sprostimo in umirimo. Bazilika je zelo blagodejna pri izčrpanosti in kronični utrujenosti, lahko pa pomaga tudi pri regulaciji in krepitvi živčnega sistema. Poleg tega odganja negativne misli, ter pomaga pri občutkih žalosti ter melanholije. Ker je eterično olje bazilike zelo intenzivno, ga moramo uporabljati v zelo malih količinah.

03.

Uporaba v kozmetiki:

V kozmetiki eterično olje bazilike, zaradi njenih protibakterijskih in proti mikrobnih lastnosti, pogosto najdemo v pripravkih za boj proti aknam. Pri kozmetični uporabi se svetuje maksimalno 0,005 % olja bazilike.

04.

Uporaba v kulinariki:

Sicer je bazilika zelo priljubljena v sredozemski kuhinji, vendar je treba eterično olje uporabljati skrajno previdno in močno, močno razredčeno.

Pri eteričnem olju BAZILIKE se svetuje uporaba krajši čas, v zelo skromni koncentraciji (močno razredčeno). 

BAZILIKA – BIO eterično olje je na voljo tudi v prodajalnah in spletni trgovini Sanolabor in baitris.si.

Aromatrip® BAZILIKA - BIO eterično olje 15 ml

Splošna navodila za pravilno uporabo arom:

Bio arom nikoli ne dodajamo neposredno v jedi in napitke. Vedno jih najprej razredčimo v izbranem mediju. Kot medij lahko uporabimo npr.: sirup agave, med, olivno olje, smetano, skuto, mandljevo olje, …. Eterična olja vedno uporabljamo pazljivo in po kapljicah – 1-2 kapljici v ustrezni medij, da ne predoziramo. Arome primešamo vedno na koncu, preden dokončamo jed ali testo. Pri peki v pečici se majhen del arome, zaradi vročine, izgubi, zato v receptih za maso testa od 0,5 do 1 kg dodajte 5 – 6 kapljic arome.

Splošna navodila za uporabo eteričnih olj:

Za uporabo v kulinariki: razredčiti v razmerju 1 : 1000 (1 g arome na 1kg osnove).

 • v 200 ml olivnega olja dodajte 1 kapljico arome,

  dobro premešajte in eno čajno žličko te mešanice dodajte k jedi (solata, sredozemske jedi).

Uporabljajte zelo skromno!

Za uporabo v kozmetiki:

v osnovno olje, na primer mandljevo olje, dodajte največ do 0,005 %  eteričnega olja, premešajte in uporabite za masažo telesa.

Aromaterapija v prostoru:

v izparilnik z vodo dodajte 3 – 4 kapljic eteričnega olja

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 
Literatura/uporabljeni viri:
 • Autorenkollektiv, Römpp Online, Georg Thieme Verlag Stuttgart, www.römpp-online.de, 2012.
 • D. Martinetz, R. Hartwig, Taschenbuch der Riechstoffe, Verlag Harri Deutsch Frankfurt/M, 1998
 • E. Keller, Aromatherapie, Ullstein Buchverlage GmbH Berlin, 2006.
 • E. Zimmermann, Aromatherapie für Pflege- und Heilberufe, Haug Verlag Stuttgart, 2018.
 • C. Maxwell-Hudson, Aromatska terapija in masaže, Domus 1995
 • A. Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte. 1991

Ocimum Basilicum

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Izogibajte se stiku z očmi in sluznico. Hranite v temnem in hladnem prostoru ter dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok, še posebej mlajših od 8 let! Niso namenjena za uporabo med nosečnostjo ali dojenjem, zato se nosečnicam odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom. Izdelka na kožo nikoli ne nanašajte v čisti obliki. Izdelek uživajte oralno le pod pogojem, da je ustrezno razredčen. V primeru neprimernega zaužitja se posvetujte z zdravnikom. Pred uporabo določenega eteričnega olja ali arome naredite test preobčutljivosti na dotično olje – manjšo količino nanesite na kožo in počakajte na reakcijo. V primeru, morebitne reakcije ali draženja, takoj prenehajte z uporabo. V kolikor se odločite za uporabo eteričnih olj pri otrocih, morate biti pri tem še posebej previdni. Informacije, ki jih najdete v opisih na tej spletni strani, v nobenem primeru ne nadomeščajo zdravniškega mnenja ali mnenja drugih zdravstvenih delavcev, ki so ustrezno usposobljeni za izvajanje tega poklica in ne smejo predstavljati osnove za sprejemanje odločitev, povezanih z zdravjem, morebitnimi zdravstvenimi terapijami ali jemanjem zdravil. V primeru visokega krvnega tlaka, epilepsije, okvare jeter, ali drugih resnih bolezenskih diagnoz, se pred uporabo eteričnih olj vedno posvetujte s strokovnjakom. Pri sočasni uporabi eteričnih olj ali arom z zdravili preverite medsebojne vplive, saj lahko eterična olja povečajo, zmanjšajo ali spremenijo učinek nekaterih zdravil. Po rokovanju s čistimi, nerazredčenimi eteričnimi olji si je potrebno temeljito umiti in sprati roke. Eterična olja in arome v nobenem primeru ne nadomeščajo uravnotežene prehrane ter aktivnega in zdravega življenjskega sloga.

Možnost plačil v spletni trgovini:

 • s plačilom po povzetju: naročeno blago plačate kurirju dostavne službe GLS, ki vam bo vročil blago na naslovu, ki ste ga navedli za kraj prevzema z gotovino ali kartico. Znesek vašega nakupa je naveden ob naročilu v spletni trgovini. Kurir vam bo dodatno zaračunal še provizijo. Pred dostavo blaga boste obveščeni s strani GLSja po e-pošti ali telefonu glede datuma in časa dostave. V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, vas bo kurir obvestil na kateri nadomestni lokaciji lahko prevzamete svoje blago. Po preteku skrajnega roka za prevzem se pošiljka vrne pošiljatelju – na sedež podjetja.
 • s plačilom po predračunu: na transakcijski račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino),
 • s plačilom preko storitve PAYPAL: na račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Po oddaji naročila vas stran samodejno preusmeri na Paypalov vmesnik za plačilo. Po uspešno izvedeni transakciji na e-mail prejmete potrditev naročila. Sistem vam omogoča hitro in varno plačilo z uporabo vašega Paypal računa.,
 • plačilo s kreditnimi/debetnimi karticami Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron itd. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Plačevanje s kreditnimi karticami zagotavlja aplikacija Stripe Inc., San Francisco, CA94103 USA. Vsi vpisani podatki so kriptirani in nam niso dostopni. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila.

Ne glede na izbran način plačila boste račun za nakup prejeli skupaj z izdelki ob dostavi paketa.

Možnosti in strošek dostave v spletni trgovini:

Vsa odposlana naročila iz spletne trgovine Aromatrip.si dostavlja dostavna služba GLS. Strošek dostave je enoten za vso Slovenijo in znaša 4,37€. Za spletno naročilo nad 39,00€ je dostava brezplačna (na blagajni se pri dostavi izpiše *BREZPLAČNA POŠTNINA*).