Na zalogi

TaoWell® ultrazvočni difuzor Yogini

88.90

Ultrazvočni difuzor oziroma razpršilnik eteričnih olj, ki je hkrati še lepa dekoracija prostora. TaoWell Yogini je difuzor za čisto vsak prostor, najbolj optimalno pa deluje v prostorih okrog 30 m2.

Šifra: 4025121089648-1 Kategorija:

TaoWell® ultrazvočni difuzor Natura mini

Ultrazvočni difuzor TaoWell Yogini je poleg vseh pozitivnih lastnosti difuzorja, še prava paša za oči.

Difuzor Yogini zagotavlja jasnost in navdih. Ne pritegne le oči, ampak se dotakne tudi čutov z atmosfersko spremembo barvnih tonov, od sproščujočih zelenih do razkošnih in skrivnostnih vijoličnih tonov. Diskretno vlaženje s pomočjo meglice, zagotavlja tudi prijetno klimo v prostoru.

TaoWell Yogini je mogoče odpreti z vrha in je zato enostaven za polnjenje in čiščenje. Ima kapaciteto 230 ml. Zaradi nepogrešljive funkcije samodejnega izklopa je idealen spremljevalec v vseh dnevnih sobah in spalnicah.

Odkrij TaoWell Yogini:
• Kapaciteta 230 ml
• enostavno polnjenje od zgoraj
• funkcija samodejnega izklopa
• nežna hladna nebulizacija
• atmosferski menjalnik barv

Zraven pa popolnoma brezplačno dobite BIO dišavno mešanico eteričnih olj v vrednosti 10,90€, ki navdihuje z grenivko, pačulijem in sandalovino.

Add Your Heading Text Here

Recept: mešanica eteričnih olj za harmonično sproščanje in koncentracijo

V ultrazvočni difuzor lahko dodamo za to namenjene mešanice eteričnih olj, lahko pa si jih napravimo kar sami. Uporabimo lahko ekološka eterična olj Aromatrip®.

  • 5 kapljic pomaranče
  • 3 kapljice sivke in
  • 2 kapljici poprove mete

Vsa tri olja dodamo v rezervoar za vodo in ultrazvočni difuzor pustimo delovati nekaj časa. V prostoru bo hitro prevladalo harmonično vzdušje, kjer se bomo zlahka fokusirali. Vonj pomaranče preganja tesnobo in motivira, sivka sprošča in pomirja, poprova meta pa doda piko na i s svojim svežim vonjem ki poživlja in krepi ter odganja slabe misli.

Plastika.

Ø 13,5 cm | Optimalno do: 30 m² | maks. količina vode v rezervoarju: 230 ml

V napolnjen rezervoar z vodo dodamo 5-10 kapljic izbranega eteričnega olja. Med delovanjem se izloča hladna meglica in tako se po prostoru širi prijeten vonj izbranega eteričnega olja ali dišavne mešanice.

Uporaba eteričnih olj v aromaterapiji:

Sivkin vonj sprošča, odpravlja strah, pomirja, harmonizira, stimulira. Dobro se ujema z bergamotko, geranijo, borom, vrtnico in neroli.  V kombinaciji s kadilno bosvelijo se še poveča blažilni učinek sivkinega olja in sposobnost lajšanja kašlja.

Olje pomaranče v aromaterapiji deluje pomirjevalno in sproščujoče. Obenem sladek, sadni vonj spodbuja, poživlja in motivira ter preganja tesnobo. Pomaranča širi ogrevalno vzdušje ter prinaša veselje. Priljubljena je pri otrocih. Dobro se ujema : s cimetom, nageljnovimi žbicami, vaniljo, meliso, neroli, ylangom ter cipreso.

LIMONSKA TRAVA

Olje limonske trave spodbujalo nov zagon. Za svežino, aktivnost in koncentracijo. Deluje kot pomirjevalo. Za preprečevanje duševne utrujenosti in je odlična pomoč pri nespečnosti. Ujema se z baziliko, ingverjem in koriandrom. Sandalovina in vrtnica ublažita njegovo ostro aromo, rožmarin poudari njegov osvežilni vonj.

LIMONA

Svež vonj limoninega olja ima jasen in čistilni učinek. Vonj aktivira, spodbuja koncentracijo, izboljša razpoloženje in prežene utrujenost in slabo voljo, pri obupanosti, potrtosti in šibkosti. Olje limone je eterično olje z visoko močjo razkužila, zato je primerno za čiščenje zraka v prostoru, recimo v kuhinji. Dobro se ujema s timijanom, rožmarinom in poprovo meto. 

NAGELJNOVE ŽBICE

Prinašajo energijo, dinamiko ter toplino. Nageljnove žbice imajo močan in začinjen sladek vonj, ki ga pogosto povezujemo s prazniki in zimskim časom. Olje med drugim pomaga pri duševni utrujenosti, stresu in nespečnosti. Dobro se ujema z eteričnimi olji pomarančelimone, poprove mete, rožmarina in bazilike.

POPROVA META

Poveča sposobnost koncentracije in zbistri um, ko smo duševno izčrpani in preobremenjeni. Zato je primerna za odišavljenje delovnih prostorov. Pomirja in zaradi močnega hladilnega učinka, osveži, poživlja, prežene duševno utrujenost in okrepi. Dobrodošla je pri stresu in živčnih depresijah. Vonj naj bi spodbujal in odganjal negativne misli.
Dobro se ujema z evkaliptom in rožmarinom, ki okrepita njegovo učinkovanje proti prehladom, ter z majaronom, ki kožo ogreje.

EVKALIPT

Poveča koncentracijo, poživlja in motivira. Primerno je kot podporna dišava med intelektualnim delom. Pomaga premagati občutek stiskanja in letargije.  Spodbudno deluje pri glavobolu in bolečinah v živcih. Razvršča se med visoko hlapna olja. Dobro se ujema: s sivko, meliso, limono, timijanom in grenivko.

Je eno izmed najbolj priljubljenih in najpogosteje uporabljenih olj saj ima izredno širok spekter delovanja. Med drugim ima antiseptično, anti virusno in antimikrobno delovanje, vonj čajevca pa čisti in krepi, ter izboljša razpoloženje. Lepo harmonizira z olji sivke, limone in rožmarina.

Poživljajoč vonj rožmarinovega olja aktivira in spodbuja, v aromaterapiji se uporablja pri splošni slabi koncentraciji in šibkosti. Izboljšuje miselno zbranost in blaži duševno utrujenost, nastalo zaradi stresa ali preobremenjenosti. Dobro se ujema z baziliko, sivko, bergamotko, borom, limono, pomarančo in limonsko travo.

Pomaga pri raztresenosti in preobremenjenosti, krepi intuicijo in samozavest ter vliva pogum. Primeren je za čas prehladov in ima svež, zeliščen vonj z močno aromo. Dobro se ujema predvsem z olji sivke in rožmarina.

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 
Literatura/uporabljeni viri:
  • Autorenkollektiv, Römpp Online, Georg Thieme Verlag Stuttgart, www.römpp-online.de, 2012.
  • D. Martinetz, R. Hartwig, Taschenbuch der Riechstoffe, Verlag Harri Deutsch Frankfurt/M, 1998.
  • E. Keller, Aromatherapie, Ullstein Buchverlage GmbH Berlin, 2006.
  • E. Zimmermann, Aromatherapie für Pflege- und Heilberufe, Haug Verlag Stuttgart, 2018.
  • C. Maxwell-Hudson, Aromatska terapija in masaže, Domus 1995
  • A. Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte,1991
  • Eterična olja arome zdravja, Delo Revije, 2002

Uporaba: v napolnjen rezervoar z vodo dodajte 5-10 kapljic eteričnega olja. Originalna navodila proizvajalca in slovenski prevod so priloženi k izdelku, pred uporabo jih obvezno preberite.

Elementi označevanja v skladu z Uredbo ES 1272/2008 (CLP).

Piktogrami

Opozorilna beseda: Nevarno

Stavki o nevarnosti:
H225 Lahko vnetljiva tekočina in hlapi.
H315 Povzroča draženje kože.
H319 Povzroča hudo draženje oči.
H317 Lahko povzroči alergijski odziv kože.
H304 Pri zaužitju ali vstopu v dihalne poti je lahko smrtno.
H410 Zelo strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

Previdnostni stavki:
P101 Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda.
P102 Hraniti zunaj dosega otrok.
P210 Hraniti ločeno od vročine/isker/ odprtega ognja/vročih površin.- Kajenje prepovedano.
P273 Preprečiti spuščanje v okolje.
P280 Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko//zaščito za oči/zaščito za obraz.
P301+P310 PRI ZAUŽITJU: takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE ali zdravnika.
P331 NE izzivati bruhanja.
P302+P352 PRI STIKU S KOŽO: umiti z veliko mila in vode.
P305+P351+P338 PRI STIKU Z OČMI: previdno izpirajte z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
P405 Hraniti zaklenjeno.
P501 Odstraniti vsebino/posodo…