Na zalogi

TAO eterično olje MAGNOLIJA (2% v olju jojobe) BIO 10 ml

16.99

Eterično olje magnolija velja za enega najbolj dragocenih na trgu, saj je zaradi zelo visoke cene, proizvajalcev izredno malo. Vonj magnolije sprošča in umirja tenzije

Šifra: 4025121016422 Kategorija: Oznaka:

TAO eterično olje BOSVELIJA BIO 5 ml

Add Your Heading Text Here

TAO eterično olje MAGNOLIJA (2% v olju jojobe) BIO 10 ml

Eterično olje magnolija velja za enega najbolj dragocenih na trgu, saj je zaradi zelo visoke cene, proizvajalcev izredno malo. 

Magnolija ima sproščujoč, pomirjujoč in proti-stresen učinek. Njen cvetno sladek vonj nas lahko povleče v svoj navdušujoč vrtinec, ki nam bo vedno znova polepšal dan. Ta značilnost magnolije je lahko zelo dobrodejna za slabe živce ali visok pritisk.

Magnolijo je potrebno uporabljati zmerno, dobro pa harmonizira z vrtnico, sandalovino, vanilijo in kakavom.

Michelia alba

Eterično olje magnolija se pridobiva iz cvetov s parno destilacijo.

Kitajska

10 ml

TAO eterično olje MAGNOLIJA (2% v olju jojobe) BIO 10 ml

Magnolija je cvetoča lesnata rastlina ki izvira predvsem iz vzhodne in jugovzhodne Azije, nekatere vrste pa najdemo tudi v Centralni in Severni Ameriki ter Indiji. Zimzelena drevesa zrastejo do 20 m imajo temno zelene, skoraj 20 cm dolge liste in posamezne, bele do svetlo vijolične cvetove, premera tudi do 30 cm. Magnolija zacveti že zelo kmalu spomladi, njeni cvetovi pa imajo čudovit in intenziven vonj. V času cvetenja je v krajih ali nasadih kjer raste več dreves magnolije skupaj, zaznati močan, nenavaden in zelo prijeten vonj v ozračju.

Eterično olje magnolije se pridobiva s parno destilacijo dišečih cvetov. Vsebnost eteričnega olja je manj kot 1%.

01.

Uporaba v naravni medicini /fitoterapiji/ farmaciji:

Magnolija deluje sproščujoče in pomirjevalno zato je primerno za uporabo pri živčnosti, visokem pritisku pa tudi pri nespečnosti. 

02.

Uporaba v aromaterapiji:

V aromaterapiji je olje magnolije, zaradi svojih lastnosti dobrodošlo pri vročekrvnih ljudeh in ljudeh ki nikakor ne najdejo notranjega miru. Poleg tega velja magnolija tudi za afrodizijak saj v svetu čutnosti lahko odpira vrata, ki so že predolgo zaprta. 

Dobro se ujema z eteričnimi olji vrtnice, sandalovine, vanilije in kakava.

03.

Uporaba v kozmetiki:

V kozmetiki je magnolija zelo priljubljene zaradi pomirjevalnega učinka na kožo ravno tako pa blagodejno vpliva na občutljivo kožo ki je podvržena rdečici.

TAO eterično olje MAGNOLIJA (2% v olju jojobe) BIO 10 ml

Navodila za uporabo eteričnega olja magnolija:

POMEMBNO:  Le za zunanjo uporabo! Odsvetuje se uporaba nosečnicam, dojenčkom in otrokom do 3 let, v vse namene.

Za uporabo v kozmetiki:

v 50 ml jojoba olja, dodajte 6 – 8 kapljic eteričnega olja, premešajte in uporabite za  masažo ali 8 – 10 kapljic v veliko žlico morske soli za  prijetno aromatično kopel.

Aromaterapija v prostoru:

v izparilnik z vodo ali v difuzor dodajte 3 – 4 kapljice eteričnega olja.

Izparilnike, difuzorje in več eteričnih olj poišči TUKAJ ali na baitris.si

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 
Literatura/uporabljeni viri:

 

  • A. Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte,1991
  • Eterična olja arome zdravja, Delo Revije, 2002

INGREDIENTS: Simmondsia Chinensis Seed Oil, Michelia Alba Flower Oil, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Geraniol*, Limonene*.

*Več o sestavinah:

Eterična olja so sestavljena iz velikega števila posameznih komponent. Snovi, kot sta limonene in linalool, so naravni sestavni del eteričnega olja in se nikakor ne dodajajo. A ker spadajo med 26 alergenih dišav, jih je zato potrebno navajati ločeno, saj so nekateri posamezniki alergični na posamezne sestavine.

BIO/demeter certifikati: Ker govorimo o naravnih izdelkih, je razpoložljivost surovin podvržena naravnim nihanjem. Če se zaradi nendzorovanih naravnih razmer, pridela le omejeno količino olja Demeter kvalitete in je ta količina razprodana pred naslednjo letino, bo izjemoma, v teh redkih primerih, sestavino nadomestila sestavina iz nadzorovane ekološke pridelave.