Ni na zalogi

TAO eterično olje KARDAMOM BIO 5ml – KRAJŠI ROK UPORABE

10.39

Eterično olje kardamom stabilizira in krepi ter se odlično ujema s citrusi. Idealno je v času prehladov, saj blagodejno vpliva na dihala, ima pa tudi antiseptično in protivnetno delovanje.

Ni na zalogi

Šifra: 4025121065994 Kategoriji: , Oznaka:

TAO eterično olje KARDAMOM BIO - 5 ml - KRAJŠI ROK UPORABE

Eterično olje kardamoma ima  izjemno prijetnen vonj ki ga lahko opišemo z besedami balzamičen, svež, sladek in začinjen. Zaradi izrazite intenzitete vonja in srednje do visoke note je idealno za različne namene, pogosto ga najdemo kot dišavno komponento v parfumih.

Zaradi svojih blagodejnih lastnosti in vpliva na dihala ter počutje, je odlično za pomoč pri blaženju prehladnih simptomov.

Zelo je cenjeno zaradi antiseptičnega in protivnetnega delovanja ter pogosto najdemo v negovalnih pripravkih in masažnih oljih, saj pomaga pri sprostitvi in ogrevalni učinek.

Lepo se kombinira s citrusi pa tudi z aromami kot so cimet, nageljnove žbice, janež, vetiver in patchouli.

ROK UPORABE: 31.3.2024

Elettaria Cardamomum

Eterično olje kardamom se pridobiva s parno destilacijo semen.

Honduras, Šri Lanka ali Indija

5 ml

Navodila za uporabo eteričnega olja kardamom:

POMEMBNO:  Le za zunanjo uporabo! Odsvetuje se uporaba nosečnicam, dojenčkom in otrokom do 3 let, v vse namene.

Za uporabo v kozmetiki:

v 50 ml jojoba olja, dodajte 6 – 8 kapljic eteričnega olja, premešajte in uporabite za  masažo ali 8 – 10 kapljic v veliko žlico morske soli za  prijetno aromatično kopel.

Aromaterapija v prostoru:

v izparilnik z vodo ali v difuzor dodajte 3 – 4 kapljice eteričnega olja.

Izparilnike, difuzorje in več eteričnih olj poišči TUKAJ ali na baitris.si

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 
Literatura/uporabljeni viri:

 

  • A. Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte,1991
  • Eterična olja arome zdravja, Delo Revije, 2002

INGREDIENTS / INCI: Elettaria Cardamomum Seed Oil, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citral*.

*Več o sestavinah:

Eterična olja so sestavljena iz velikega števila posameznih komponent. Snovi, kot sta limonene in linalool, so naravni sestavni del eteričnega olja in se nikakor ne dodajajo. A ker spadajo med 26 alergenih dišav, jih je zato potrebno navajati ločeno, saj so nekateri posamezniki alergični na posamezne sestavine.

BIO/demeter certifikati: Ker govorimo o naravnih izdelkih, je razpoložljivost surovin podvržena naravnim nihanjem. Če se zaradi nendzorovanih naravnih razmer, pridela le omejeno količino olja Demeter kvalitete in je ta količina razprodana pred naslednjo letino, bo izjemoma, v teh redkih primerih, sestavino nadomestila sestavina iz nadzorovane ekološke pridelave.