Na zalogi

TAO eterično olje IMMORTELLA (Laški smilj) BIO 5ml – KRAJŠI ROK UPORABE

28.76

Eterično olje immortelle ali smilja velja za enega najbolj cenjeni eteričnih olj, tako v kozmetiki kot tudi v aromaterapiji. V kozmetiki je še posebej poznano po anti-age lastnostih zato ga pogosto najdemo v izdelkih proti gubam.

Na zalogi

Šifra: 4025121059702 Kategoriji: , Oznaka:

TAO eterično olje IMMORTELLA BIO - SMILJ 5 ml - KRAJŠI ROK UPORABE

Laški smilj, znan tudi kot immortelle je trajnica, ki izvira iz Sredozemlja. Ima majhne rumene cvetove in uspeva na sončnih pobočjih in kamnitih terenih ob obali.

Izjemno cenjeno je njeno eterično olje, ki se pridobiva s parno destilacijo cvetov. Kot zanimivost, v cvetovih je zelo malo esence, zato za 1 kg eteričnega olja včasih potrebujemo tudi do 1000 kg cvetov.

Eterično olje immortelle ima v aromaterapiji pomembno vlogo zaradi svojih pomirjujočih in osvežujočih lastnosti. Poleg tega je priljubljeno v kozmetiki, zaradi svojih koristnih učinkov na kožo.

Nepogrešljivo je pri negi zrele kože in gubic, saj je bogato je s protivnetnimi in antioksidativnimi spojinami, ki pomagajo zaščititi kožo pred prostimi radikali in zmanjšati vnetja. Zaradi svoje lahke teksture se hitro vpije v kožo, kar omogoča enostavno uporabo v različnih kozmetičnih izdelkih, kot so kreme, losjoni in serumi.

S številnimi pozitivnimi učinki na kožo ter vsestransko uporabnostjo je postal nepogrešljiv del kozmetične industrije in domače nege kože, še posebej za anti-age nego obraza..

ROK UPORABE: 30.4.2024

Helichrysum Italicum

Eterično olje smilja se pridobiva s parno destilacijo.

Italija

5 ml

Navodila za uporabo eteričnega olja immortella:

POMEMBNO:  Le za zunanjo uporabo! Odsvetuje se uporaba nosečnicam, dojenčkom in otrokom do 3 let, v vse namene.

Za uporabo v kozmetiki:

v 50 ml jojoba olja, dodajte 6 – 8 kapljic eteričnega olja, premešajte in uporabite za  masažo ali 8 – 10 kapljic v veliko žlico morske soli za  prijetno aromatično kopel.

Aromaterapija v prostoru:

v izparilnik z vodo ali v difuzor dodajte 3 – 4 kapljice eteričnega olja.

Izparilnike, difuzorje in več eteričnih olj poišči TUKAJ ali na baitris.si

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 
Literatura/uporabljeni viri:

 

  • A. Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte,1991
  • Eterična olja arome zdravja, Delo Revije, 2002

INGREDIENTS / INCI: Helichrysum Italicum Flower Oil, Limonene*, Linalool*, Geraniol*.

*Več o sestavinah:

Eterična olja so sestavljena iz velikega števila posameznih komponent. Snovi, kot sta limonene in linalool, so naravni sestavni del eteričnega olja in se nikakor ne dodajajo. A ker spadajo med 26 alergenih dišav, jih je zato potrebno navajati ločeno, saj so nekateri posamezniki alergični na posamezne sestavine.

BIO/demeter certifikati: Ker govorimo o naravnih izdelkih, je razpoložljivost surovin podvržena naravnim nihanjem. Če se zaradi nendzorovanih naravnih razmer, pridela le omejeno količino olja Demeter kvalitete in je ta količina razprodana pred naslednjo letino, bo izjemoma, v teh redkih primerih, sestavino nadomestila sestavina iz nadzorovane ekološke pridelave.