Na zalogi

TAO eterično olje BOSVELIJA BIO 5 ml

15.99

Eterično olje bosvelije je nepogrešljivo pri sproščanju in meditaciji saj vonj kadilne bosvelije pozitivno deluje na počutje in duha. Brez bosvelije ne gre niti v kozmetiki, saj vlaži, neguje, obnavlja, pomirja ter mehča kožo. Zelo je koristno za zrelo, občutljivo, suho ali grobo in razpokano kožo.

Šifra: 4025121000407 Kategorija: Oznaka:

TAO eterično olje BOSVELIJA BIO 5 ml

Add Your Heading Text Here

TAO eterično olje BOSVELIJA BIO 5 ml

Eterično olje bosvelija  je nepogrešljivo pri sproščanju in meditaciji saj vonj kadilne bosvelije pozitivno deluje na počutje in duha.

Brez bosvelije ne gre niti v kozmetiki, saj vlaži, neguje, obnavlja, pomirja ter mehča kožo. Zelo je koristna za zrelo, občutljivo, suho ali grobo in razpokano kožo.

Zaradi mnogih blagodejnih učinkov na telo, se bosvelija že stoletja uporablja v ayurvedski medicini, kot kadilo pa so jo uporabljali že stari Egipčani.

Eterično olje bosvelija se zaradi svojega intenzivnega in bogatega vonja pogosto uporablja pri izdelavi parfumov. Eterično olje bosvelije je potrebno uporabljati zmerno in ne razsipno.

Vonj bosvelije se dobro ujema z neroli, rožmarinom, bergamoto, sivko, ilang ilangom in mandarino.

Boswellia carterii

Eterično olje bosvelija se pridobiva s iz smole s parno destilacijo.

Somalija

5 ml

aromatrip_taoasis_etericno-olje-bosvelija_BIO_obrezana

Bosvelija je srednje veliko drevo ali grm – olibanum, ki ga najdemo v Afriki ali Aziji. Eterično olje pridobivajo iz smole, ki jo drevo začne proizvajati pri starosti nad 8 let. Smolo pridobivajo ročno in sicer tako, da zarežejo v deblo in odstranijo del skorje. Iz zarez začne odtekati tekočina, ki se na zraku strdi. Bosvelijo se uvršča med neprecenljive rastline ayurvedske medicine, obenem pa tudi v skupino najbolj klinično testiranih rastlin s protivnetnim delovanjem.

Eterično olje bosvelija med drugim vsebuje α in β bosvelne kisline, ki so edinstvene za to rastlinsko vrsto in incensol in ima širok spekter delovanja. Pridobiva se s parno destilacijo iz dišeče smole drevesa. Eterično olje bosvelija carterii ima malenkost mehkejši vonj kot ostale vrste, a še vedno zelo močan. Prevladuje topel in slajši lesni vonj s cvetno in citrusno noto.

01.

Uporaba v naravni medicini /fitoterapiji/ farmaciji:

Eterično olje bosvelije je lahko koristno kot podpora imunskemu sistemu, pri kašlju in nasploh v obdobju prehladov.

Različne študije mu pripisujejo močne protivnetne pa tudi antibakterijske lastnosti, pogosto pa se uporablja še pri težavah s sklepi ali neprijetnih občutkih v mišicah.
Ni primerno za malčke, male otroke, nosečnice in mamice, ki dojijo.

02.

Uporaba v aromaterapiji:

V aromaterapiji je olje kadilne bosvelije zelo mogočno. Ima balzamični, lesni, nekoliko sladek, celo citrusni vonj. Njegova uporaba je dobrodošla na številnih področjih. Za sproščanje in meditacijo saj globoko pomirja, upočasnuje dihanje in odpira zavest.

V prostor prinaša občutek ugodja in dobrega počutja ter dviguje vibracijo. Koristno je proti občutkih depresije in malodušja, pomaga pa tudi pri zbranosti. Pravijo, da lahko pri dolgotrajni uporabi pomaga pri boljšem spominu in spancu.

Dobro se ujema z eteričnimi olji rožmarina, sivke, ilang ilang in neroli.

03.

Uporaba v kozmetiki:

Esenca bosvelije je pogosto prisotna v kozmetiki, pa tudi v parfumski industriji.

V kozmetičnih izdelkih najdemo bosvelijo običajno v izdelkih za nego zrele kože ali pripravkih za suho ali razpokano kožo. Eterično olje bosvelija kožo obnavlja, pomirja ter mehča,  deluje vlažilno, neguje in tonizira. 

V parfumski industriji se dobro obnese kot spodnja nota, dobro pa se ujame tako s citrusnimi, svetnimi kot tudi z lesnimi vonji. 

Eterično olje BOSVELIJA BIO 5 ml

Navodila za uporabo eteričnega olja bosvelija:

POMEMBNO:  Le za zunanjo uporabo! Odsvetuje se uporaba nosečnicam, dojenčkom in otrokom do 3 let, v vse namene.

Za uporabo v kozmetiki:

v 50 ml osnovnega olja lahko mandljevega ali jojoba, dodajte 6 – 8 kapljice eteričnega olja, premešajte in uporabite za  masažo. 

Aromaterapija v prostoru:

v izparilnik z vodo ali v difuzor dodajte 3 – 4 kapljice eteričnega olja.

Še več izparilnikov, difuzorjev in eteričnih olj poišči na baitris.si

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 
Literatura/uporabljeni viri:

 

  • A. Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte,1991
  • Eterična olja arome zdravja, Delo Revije, 2002

INGREDIENTS: Boswellia Carterii oil, limonin*, linalool*, citral*, geraniol*

*Več o sestavinah:

Eterična olja so sestavljena iz velikega števila posameznih komponent. Snovi, kot sta limonene in linalool, so naravni sestavni del eteričnega olja in se nikakor ne dodajajo. A ker spadajo med 26 alergenih dišav, jih je zato potrebno navajati ločeno, saj so nekateri posamezniki alergični na posamezne sestavine.

BIO/demeter certifikati: Ker govorimo o naravnih izdelkih, je razpoložljivost surovin podvržena naravnim nihanjem. Če se zaradi nendzorovanih naravnih razmer, pridela le omejeno količino olja Demeter kvalitete in je ta količina razprodana pred naslednjo letino, bo izjemoma, v teh redkih primerih, sestavino nadomestila sestavina iz nadzorovane ekološke pridelave.