Na zalogi

TAO eterično olje BIO ILANG ILANG / kananga / ylang ylang 5ml

14.40

Cvetno sladka ženska dišava, ki poudarja čutnost in navezanost, uravnoteži in sprosti. Afrodiziak.  Iz kontrolirane ekološke pridelave.

 

Šifra: 4025121048843 Kategorija: Oznaka:

TAO eterično olje BIO YLANG YLANG

Naravno eterično olje ylang ylang  ⁄  ilang ilang se pridobiva v certificirani ekološki ali Demeter kakovosti iz cvetov rastline – selektivno in še posebej nežno s parno destilacijo.

Ime YLANG YLANG izhaja iz malezijskega jezika in pomeni cvet cvetja. Opisuje tako drevo kot njegove velike rumenkaste cvetove, ki širijo fascinanten, očarljiv vonj. Poznamo ga tudi pod imenom ILANG ILANG in KANANGA. 

UPORABA:

• nega občutljive kože,
• sproščanje,
• notranji nemir in napetosti,
• afrodizijak.

Dobro se ujema z naravnimi eteričnimi olji citrusov in sandalovine.

Cananga odorata

Eterično olje ilang – ilanga se pridobiva s parno destilacijo cvetov.

Madagaskar

5 ml

TAO eterično olje BIO ILANG ILANG / kananga / ylang-ylang 5ml

ILANG ILANG poznamo še  pod imenom YLANG YLANG in KANANGA. Njegov habitat je območje Indije, Jugovzhodne Azije, Madagaskarja, Komorosa in zraste do višine 20m. Ima velike rumenkaste cvetove, ki imajo zelo specifičen, očarljiv vonj. 

 Eterično olje ILANG ILANG ima cveten, sladek in zelo stimulativen vonj, ki je v prostoru dominanten in dolgotrajen. Zaradi močnega, zelo intenzivnega vonja moramo olje ylang-ylang vedno uporabljati zelo skromno in še posebej razredčeno tudi za aromaterapijo v prostoru.

01.

Uporaba v naravni medicini /fitoterapiji/ farmaciji:

Med drugim ima ILANG ILANG spazmolitične in analgetične lastnosti, vendar največje prednosti najdemo predvsem na čustvenem in mentalnem področju, saj ima pomirjujoč in sproščujoč učinek, istočasno pa dviguje razpoloženje in lahko malenkost vzbuja tudi evforijo. Lahko je močan naravni afrodizijak, podobno kot jasmin, sandalovina in vrtnica.
Ni primerno za malčke, male otroke, nosečnice in mamice, ki dojijo.

02.

Uporaba v aromaterapiji:

Eterično olje ILANG ILANG ima cveten, sladek in zelo stimulativen vonj, ki je v prostoru dominanten in dolgotrajen. Ima blagodejen učinek na notranji nemir in napetosti, poleg tega daje občutek uravnoteženosti, obenem pa odpira naše čute za čutnost in vse kar je lepega v življenju.

Dobro se ujema z naravnimi eteričnimi olji citrusov in sandalovine.

03.

Uporaba v kozmetiki:

 Ekološko eterično olje ILANG ILANG ima izredno blagodejne lastnosti za kožo, zato je nepogrešljivo v negovalni kozmetiki. Zelo razredčeno ima vlažilni učinek in je primeren tudi pri težavah z občutljivo kožo. Idealno je za afrodizijačne masaže in sproščujoče kopeli.

TAO eterično olje BIO ILANG ILANG / kananga / ylang-ylang 5ml

Navodila za uporabo eteričnega olja ilang ilang ⁄ ylang ylang:

POMEMBNO:  Samo in le za zunanjo uporabo! Vedno uporabljati zelo skromno in še posebej razredčeno tudi za aromaterapijo v prostoru. Prekomerno doziranje lahko povzroči glavobol ali slabost. 

Za uporabo v kozmetiki:

v 100 ml osnovnega olja (npr. mandljevo) dodajte 2 – 3 kapljice eteričnega olja, premešajte in uporabite za aromatično masažo telesa. 

Aromaterapija v prostoru:

v izparilnik z vodo ali v difuzor dodajte 2 – 3 kapljice eteričnega olja.

Še več izparilnikov, difuzorjev in eteričnih olj poišči na baitris.si

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 
Literatura/uporabljeni viri:

 

  • A. Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte,1991
  • Eterična olja arome zdravja, Delo Revije, 2002

Ingredients: Cananga Odorata Flower Oil, Linalool*, Benzyl Benzoate, Farnesol*, Benzyl Salicylate, Geraniol*, Isoeugenol*, Eugenol*, Benzyl Alcohol, Citral*, Limonene*.

*Več o sestavinah:

Eterična olja so sestavljena iz velikega števila posameznih komponent. Snovi, kot sta limonene in linalool, so naravni sestavni del eteričnega olja in se nikakor ne dodajajo. A ker spadajo med 26 alergenih dišav, jih je zato potrebno navajati ločeno, saj so nekateri posamezniki alergični na posamezne sestavine.

BIO/demeter certifikati: Ker govorimo o naravnih izdelkih, je razpoložljivost surovin podvržena naravnim nihanjem. Če se zaradi nendzorovanih naravnih razmer, pridela le omejeno količino olja Demeter kvalitete in je ta količina razprodana pred naslednjo letino, bo izjemoma, v teh redkih primerih, sestavino nadomestila sestavina iz nadzorovane ekološke pridelave.