Na zalogi

Mandljevo olje EKOLOŠKO, hladno stiskano 200 ml

19.12

100% ekološko mandljevo olje, pridobljeno s hladnim stiskanjem iz sladkih nepraženih mandljev.
Blago olje z visoko vsebnostjo enkrat nenasičenih maščobnih kislin.

Šifra: 3830013770655 Kategorija: Oznake: , ,

Mandljevo olje ekološko, hladno stiskano

Primerno za uživanje.

Mandljevo olje je visokokakovostno olje, ki je s hladnim stiskanjem nežno pridobljeno iz nepraženih mandljev iz kontrolirane ekološke pridelave. Čisto mandljevo olje ima bledo rumeno barvo ter blag vonj po mandljih. Olje je bogato z dragocenimi sestavinami, kot so nenasičene maščobne kisline in oleinsko kislino. Oleinska kislina je enkrat nenasičena maščobna kislina.

Ima bogato mineralno sestavo in velja za eno najbolj vsestranskih in pogosto uporabljanih vrst olja. Po svoji sestavi je mandljevo olje podobno olju mareličnih in slivovih jedrc.

 

Aromatrip® mandljevo olje je pakirano v plastenki izdelani iz 100% reciklirane plastike, s priročnim dispenzorjem za lažje doziranje.

SI-EKO-001

SI-EKO-001

Kmetijstvo EU.

Prunus amygdalus dulcis

Ekološko mandljevo olje pridobljeno s hladnim stiskanjem iz sladkih nepraženih mandljev.

Španija

200 ml

Aromatrip® mandljevo olje EKOLOŠKO, hladno stiskano

Mandljevo drevo se botanično imenuje Prunus dulcis Rosaceae.  Mandljeva drevesa imajo raje podnebje v toplih, zmernih območjih, kot sta Španija ali Sicilija. Plod je orešček imenovan mandelj, ki je podolgovate, jajčaste oblike. Koščičast sadež ima grobo, sivo povrhnjico, ki spominja na usnje. Ločimo sladke in grenke mandlje.

Mandljevo olje se pridobiva z nežnim hladnim stiskanjem nepraženih sladkih mandljev. Mandljevo olje se pridobiva iz zrelih plodov, ki vsebujejo približno 60% olja.

MANDLEVO OLJE, VEČ INFORMACIJI IN UPORABA

01.

Uporaba v kulinariki:

Hladno stiskano mandljevo olje je izjemno primerno za pripravo blagih in lahkih živil. Dobro ga prenašajo tudi dojenčki in malčki. Primerno je sicer tudi za blago segrevanje, vendar ohrani več dragocenih sestavin če ga uporabimo hladnega, na primer v solati. Ima zelo blag in nežen okus, zaradi česar je idealna osnova za prelive in marinade. Mandljevo olje je zaradi ljubkega in tipičnega mandljevega okusa odličen dodatek pri zajtrkih, saj ga lahko dodamo v kosmiče ali ga uporabimo za sladice.

Recept: enostavni  preliv za solato:

V skodelici zmešamo 3 žlice ekološkega mandljevega olja, 2 žlici balzamičnega kisa, eno čajno žličko medu ter sol in poper po okusu. Dobro zmešamo in prelijemo po pripravljenem solatnem krožniku.

02.

Uporaba v kozmetiki:

Mandljevo olje je odličen in nepogrešljiv pomočnik za nego kože. Zaradi svojih lastnosti je primerno za vse tipe kože, tudi za občutljivo kožo in nežno kožo dojenčkov in malih otrok. V kozmetiki mandljevo olje kožo vlaži, uporabimo pa ga lahko tako za obraz kot tudi za telo, saj ima zaščitni učinek za našo kožo.  Mandljevo olje se vpije hitro in globoko ter navduši z dobro toleranco. Primerno je za vsakodnevno nego bodisi kot nežno masažno ali kopalno olje. Pogosto ga najdemo kot bistveno sestavino v negovalnih oljnih mešanicah, losjonih za telo in masažnih oljih. Ekološko mandljevo olje je idealno za nego dojenčkov in nego nosečniških strij. Ravno tako je odlično in zelo koristno za nego las in lasišča ter trepalnic.

Mandljevo olje zaradi njegovih lastnosti in vsestranskosti štejemo med osnovna rastlinska olja, kar pomeni da ga lahko kombiniramo z drugimi olji in eteričnimi olji.  

Pripravek za blagodejno masažo bolečih nog: v 50 ml mandljevega olja dodamo 15 kapljic eteričnega olja SIVKE in 10 kapljic eteričnega olja ROŽMARINA.

 

– Veganski izdelek,

– 100 % naravno – brez dodatkov.

– 100% čisto, hladno stisnjeno. 

– Vsebuje nenasičene maščobne kisline med katerimi prevladujejo oleinska, linolna, omega 3 in omega 6 maščobne kisline, zato ugodno vpliva na prožnost kože.

– Primerno za vse vrste kože saj ne maši por.

Aromatrip® mandljevo olje EKOLOŠKO, hladno stiskano
 
Literatura/uporabljeni viri:
  • A. Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte,1991
  • Eterična olja arome zdravja, Delo Revije, 2002
  •  W. H. Lee, L. Lee, Vodnik praktične aromaterapije: teorija in recepti za vsakdanjo rabo, 1998

INGREDIENTS: Organsko mandljevo olje (Prunus amygdalus dulcis).

Energijska in hranilna vrednost na 100 g:
Energija: 3700 kJ / 900 kcal
Maščobe: 100 g od tega
nasičene maščobne kisline: 7,2 g
enkrat nenasičene maščobne kisline : 68,9 g
večkrat nenasičene  maščobne kisline: 23,9 g
Ogljikovi hidrati: 0 g od tega
sladkorji: 0 g
Prehranske vlaknine: 0 g
Beljakovine: 0 g
Sol: 0 g

Po odprtju hitro porabite. Hranite na hladnem in temnem.