Na zalogi

Izparilnik za eterična olja iz bambusa

22.90

Izparilnik za eterična olja iz bambusa s keramično posodico in posodico za svečko.

Šifra: 4007698142780 Kategorija:

Izparilnik za eterična olja iz bambusa

Izparilnik za eterična olja iz bambusa s keramičnima posodicama za vodo in svečko.

Zaradi lepe oblike v kombinaciji z bambusovimi lesom, izparilnik za eterična olja služi tudi kot dekoracija, zato ga lahko postavimo kamorkoli, tako doma, v dnevni sobi, kot tudi v delovni prostor, poleg tega je izparilnik za eterična olja tudi lepo in praktično darilo.

Uporaba izparilnkov je najbolj prijeten, enostaven in praktičen način za izhlapevanje eteričnih olj. Toplotni vir so čajne svečke v kovinski posodici, izbrana eterična olja pa nakapljamo v posodico z vodo.

Razdalja med čajno svečko in posodico za vodo mora biti zadostna, da se voda z eteričnim oljem ne pregreva.

V zato namenjeno vrhnjo posodico do vrha napolnite z vodo, prižgite čajno svečko in v vodo nakapljajte 5 do 8 kapljic eteričnega olja. V nekaj urah dišave počasi izhlapijo.

Kombinacija izbranega izparilnika in eteričnega olja, ki najbolj ustreza vašemu počutju in okusu bo pričarala nezamenljivo vzdušje v vašem domu.

Keramika, bambusov les.

D x Š x V: 12 x 10 x 14 cm.

V posodico natočimo vodo, dodamo 5-8 kapljic izbranega eteričnega olja. Ko se voda segreva, se po prostoru širi prijeten vonj izbranega eteričnega olja.

Izparilnik za eterična olja bambus je na voljo tudi v prodajalnah in spletni trgovini Sanolabor in na baitris.si.

Uporaba eteričnih olj v aromaterapiji:

Sivkin vonj sprošča, odpravlja strah, pomirja, harmonizira, stimulira. Dobro se ujema z bergamotko, geranijo, borom, vrtnico in neroli.  V kombinaciji s kadilno bosvelijo se še poveča blažilni učinek sivkinega olja in sposobnost lajšanja kašlja.

POMARANČA

Olje pomaranče v aromaterapiji deluje pomirjevalno in sproščujoče. Obenem sladek, sadni vonj spodbuja, poživlja in motivira ter preganja tesnobo. Pomaranča širi ogrevalno vzdušje ter prinaša veselje. Priljubljena je pri otrocih. Dobro se ujema : s cimetom, nageljnovimi žbicami, vaniljo, meliso, neroli, ylangom ter cipreso.

LIMONSKA TRAVA

Olje limonske trave spodbujalo nov zagon. Za svežino, aktivnost in koncentracijo. Deluje kot pomirjevalo. Za preprečevanje duševne utrujenosti in je odlična pomoč pri nespečnosti. Ujema se z baziliko, ingverjem in koriandrom. Sandalovina in vrtnica ublažita njegovo ostro aromo, rožmarin poudari njegov osvežilni vonj.

LIMONA

Svež vonj limoninega olja ima jasen in čistilni učinek. Vonj aktivira, spodbuja koncentracijo, izboljša razpoloženje in prežene utrujenost in slabo voljo, pri obupanosti, potrtosti in šibkosti. Olje limone je eterično olje z visoko močjo razkužila, zato je primerno za čiščenje zraka v prostoru, recimo v kuhinji. Dobro se ujema s timijanom, rožmarinom in poprovo meto. 

POPROVA META

Poveča sposobnost koncentracije in zbistri um, ko smo duševno izčrpani in preobremenjeni. Zato je primerna za odišavljenje delovnih prostorov. Pomirja in zaradi močnega hladilnega učinka, osveži, poživlja, prežene duševno utrujenost in okrepi. Dobrodošla je pri stresu in živčnih depresijah. Vonj naj bi spodbujal in odganjal negativne misli.
Dobro se ujema z evkaliptom in rožmarinom, ki okrepita njegovo učinkovanje proti prehladom, ter z majaronom, ki kožo ogreje.

EVKALIPT

Poveča koncentracijo, poživlja in motivira. Primerno je kot podporna dišava med intelektualnim delom. Pomaga premagati občutek stiskanja in letargije.  Spodbudno deluje pri glavobolu in bolečinah v živcih. Razvršča se med visoko hlapna olja. Dobro se ujema: s sivko, meliso, limono, timijanom in grenivko.

Poživljajoč vonj rožmarinovega olja aktivira in spodbuja, v aromaterapiji se uporablja pri splošni slabi koncentraciji in šibkosti. Izboljšuje miselno zbranost in blaži duševno utrujenost, nastalo zaradi stresa ali preobremenjenosti. Dobro se ujema z baziliko, sivko, bergamotko, borom, limono, pomarančo in limonsko travo.

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 
Literatura/uporabljeni viri:
  • Autorenkollektiv, Römpp Online, Georg Thieme Verlag Stuttgart, www.römpp-online.de, 2012.
  • D. Martinetz, R. Hartwig, Taschenbuch der Riechstoffe, Verlag Harri Deutsch Frankfurt/M, 1998.
  • E. Keller, Aromatherapie, Ullstein Buchverlage GmbH Berlin, 2006.
  • E. Zimmermann, Aromatherapie für Pflege- und Heilberufe, Haug Verlag Stuttgart, 2018.
  • C. Maxwell-Hudson, Aromatska terapija in masaže, Domus 1995
  • A. Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte,1991
  • Eterična olja arome zdravja, Delo Revije, 2002

Material: keramika, bambusov les