Na zalogi

TAO eterično olje NEROLI BIO (2 % v BIO jojoba olju) 10ml

16.77

Eterično olje neroli BIO – 2% v bio olju jojobe, se pridobiva s parno destilacijo svežih cvetov. Olje neroli je eno najboljših olj pri živčnosti, občutkih tesnobe ali depresije, zelo koristno pa je tudi v kozmetiki.

 

Šifra: 4025121016569 Kategorija: Oznaka:

TAO eterično olje neroli BIO (2 % v BIO jojoba olju)

Eterično olje neroli BIO – 2% v bio olju jojobe, se pridobiva s parno destilacijo svežih cvetov. Olje neroli je eno najboljših olj pri živčnosti, občutkih tesnobe ali depresije, zelo koristno pa je tudi v kozmetiki, še posebej v anti-age negi.

PODROČJA UPORABE:

• anksioznost
• anksioznost pred izpiti
• živčnost
• stres
• glavobol
• obup
• stanja šoka
• težave s srcem in ožiljem
• nega kože
• anti-age kreme

Dobro se ujema z vsemi naravnimi eteričnimi olji citrusov, sivko, jasminom, rožmarinom, vrtnico, sandalovino, ilang ilangom, geranijo.

Citrus aurantium var. amara

Eterično olje neroli se pridobiva zelo nežno s parno destilacijo svežih cvetov.

Madagaskar

10 ml

Etericno-olje_Neroli_aromatrip

Eterično olje neroli se pridobiva iz cvetov pomarančevca, ki je zimzeleno, do 10 m visoko drevo. Cvetovi so bele barve in imajo močan, zelo poseben in cenjen vonj.

 Eterično olje NEROLI se pridobiva iz svežih cvetov pomarančevca. Zaradi zelo visoke cene, je pogosto razredčeno, v našem primeru v BIO olju jojobe. Eterično olje neroli se, ravno zaradi svojega posebnega vonja, veliko uporablja v parfumski industriji, kot tudi v aromaterapiji in kozmetiki.

01.

Uporaba v naravni medicini /fitoterapiji/ farmaciji:

Eterično olje NEROLI je v strokovni literaturi predstavljeno kot olje z širokim spektrom delovanja. Med drugim naj bi deloval antispazmodično, kar lahko na primer pozitivno vpliva na glavobole. Pripisujejo mu antiseptično delovanje, lahko pospešuje obnovo kože, cenjeno pa je tudi kot blago naravno pomirjevalo.

02.

Uporaba v aromaterapiji:

Eterično olje NEROLI  je v aromaterapiji, zlasti cenjeno pri pomoči pri čustvenih in duhovnih težavah. V ustrezni strokovni literaturi olje neroli velja celo za eno najboljših esenc, ki lahko lajša občutke depresije, živčnosti in tesnobe.

Nekateri pravijo, da se uporablja za težave s srcem in ožiljem zaradi svojih pomirjujočih lastnosti na eni strani in krepilnih lastnosti na drugi strani. Za aromaterapijo v prostoru, posebna dišava s svojo sladko, cvetlično noto izžareva sproščeno vzdušje, ki odžene skrbi in sprošča.

V primeru nemira in tesnobe lahko BIO eterično olje neroli, primerno razredčeno v  olju jojobe, nežno vmasiramo v pulzne točke ali v predel srca in tako poskrbimo za uravnoteženo razpoloženje. Pred težkimi izpiti ko smo zelo pod stresom lahko eterično olje neroli pomaga pomiriti in ustaviti živčnost: v ta namen lahko preprosto kapnemo 2 kapljici TAO olja neroli BIO (2 % v BIO jojoba olju) in 2 kapljici BIO olja grenivke na bombažno brisačko ali robček in po potrebi povonjamo.

Zaradi tega v aromaterapiji olja citrusov še posebej neroli nazivajo z “hitro pomočjo”. Vonj neroli se čudovito ujema z olji sivke, bergamotke in sandalovine.

03.

Uporaba v kozmetiki:

 Ekološko eterično olje NEROLI je primerno za nego kože – še posebej za občutljivo in vnetjem nagnjeno kožo. Vendar je treba olje neroli vedno uporabljati dobro razredčeno, paziti moramo tudi da pride v stik z očmi in sluznico. Eterično olje neroli je nepogrešljivo tudi v anti-age negi, za vlaženje obraza in dekolteja. Kot vroč obrazni obkladek pa neroli daje občutek sproščenosti in dobrega počutja. 

TAO eterično olje BIO neroli (2 % v BIO jojoba olju) 10ml

Navodila za uporabo eteričnega olja neroli:

POMEMBNO:  Samo in le za zunanjo uporabo! Vedno uporabljati zelo skromno in še posebej razredčeno tudi za aromaterapijo v prostoru. Prekomerno doziranje lahko povzroči glavobol ali slabost. 

Za uporabo v kozmetiki:

v 50 ml jojoba olja  dodajte 6 – 8 kapljic eteričnega olja, premešajte in uporabite za aromatično masažo telesa. 

Aromaterapija v prostoru:

v izparilnik z vodo ali v difuzor dodajte 2 – 3 kapljice eteričnega olja.

Še več izparilnikov, difuzorjev in eteričnih olj poišči na baitris.si

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 
Literatura/uporabljeni viri:

 

  • A. Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte,1991
  • Eterična olja arome zdravja, Delo Revije, 2002

Ingredients: Simmondsia Chinensis Seed Oil, Citrus Aurantium Amara Flower Oil, Linalool*, Limonene*, Farnesol*, Geraniol*, Citral*.

*Več o sestavinah:

Eterična olja so sestavljena iz velikega števila posameznih komponent. Snovi, kot sta limonene in linalool, so naravni sestavni del eteričnega olja in se nikakor ne dodajajo. A ker spadajo med 26 alergenih dišav, jih je zato potrebno navajati ločeno, saj so nekateri posamezniki alergični na posamezne sestavine.

BIO/demeter certifikati: Ker govorimo o naravnih izdelkih, je razpoložljivost surovin podvržena naravnim nihanjem. Če se zaradi nendzorovanih naravnih razmer, pridela le omejeno količino olja Demeter kvalitete in je ta količina razprodana pred naslednjo letino, bo izjemoma, v teh redkih primerih, sestavino nadomestila sestavina iz nadzorovane ekološke pridelave.