Na zalogi

Aromatrip® BOŽIČNA PRAVLJICA – BIO mešanica eteričnih olj 15 ml

14.44

Zimska mešanica 100% čistih ekoloških eteričnih olj, ki v nas vzbuja občutke topline in veselja zlasti v hladnih in dolgih zimskih večerih. Mešanica BOŽIČNA PRAVLJICA je popolna za ustvarjanje prazničnega vzdušja, v kombinaciji z izparilnikom pa je lahko zelo lepo in koristno darilo.

BOŽIČNA PRAVLJICA – BIO mešanica eteričnih olj

Primerno za uživanje – BIO arome.

BIO mešanica eteričnih olj BOŽIČNA PRAVLJICA vsebuje ekološka esencialna olja sladke pomaranče, mandarine, klinčkov in borovca. Popolna kombinacija sladkih, sadnih in prazničnih arom, ki čudovito harmonizira z malenkost bolj ostrim in zeliščnim vonjem borovcev. Rezultat je nepozaben vonj, ki vzbuja občutke topline in veselja ter pričara nezamenljivo praznično vzdušje v vsakem domu in prostoru.

Mešanica eteričnih olj BOŽIČNA PRAVLJICA bo dobrodošla v času božično novoletnih praznikov, še večje koristi za naše počutje pa lahko prinaša v mesecih ki sledijo. V tistem času se namreč vse okrog nas umiri, razburjenje zaradi praznikov pojenja, ostanejo pa nam dolgi in hladni zimski večeri, ki si jih lahko popestrimo s to čudovito, pozitivno dišavo, ki nas bo odpeljala nazaj v vesele trenutke in spomine.

AROMATRIP ekološko olje je primerno za uporabo v fitoterapiji, aromaterpiji, v kulinariki ali v kozmetiki.

15 ml

SI-EKO-001

SI-EKO-001

Kmetijstvo EU. / Kmetijstvo izven EU.

Sladek, sadni vonj pomaranče spodbuja, poživlja in motivira ter sprošča in preganja tesnobo, poleg tega pa deluje tudi pomirjevalno.

Pomaranča širi ogrevalno vzdušje in prinaša veselje, še zlasti pa je priljubljena pri otrocih. Pomarančna lupinica se pogosto uporablja za aromatiziranje slaščic; prazničnih piškotov, kolačev in peciva. V kozmetiki jo pogosto najdemo v izdelkih proti celulitu.

Ima osvežujoč citrusni vonj, ki umirja stres in dobrodejno vpliva na duševno utrujenost. Eterično olje mandarine navdihuje in razvedri, ravno tako pa pomaga ustvariti spodbudno in kreativno delovno vzdušje. Vonj mandarine naj bi deloval pomirjujoče, blažil stres ter izboljšal razpoloženje.

Zaradi svojega prijetnega vonja, je tako kot pomaranča zelo priljubljena pri otrocih. V kulinariki se uporablja za aromatiziranje likerjev, tortic, pudingov in piškotov, v kozmetiki pa jo pogosto najdemo v izdelkih proti strijam, izdelkih za nego mastne kože, nepogrešljiva pa je tudi v parfumski industriji.

Je vonj ki krepi, deluje spodbudno pri duševni otopelosti, prežene utrujenost in brezvoljnost ter naredi prostor za koncentracijo, toplino in nov zagon. Pomaga pri stresu, nespečnosti, tesnobi, ter kronični utrujenosti.

Vonj po klinčkih prinaša energijo, dinamiko ter toplino. Ima močan in začinjen sladek vonj, ki ga pogosto povezujemo s prazniki in zimskim časom, tako se tudi v kulinariki aroma klinčkov uporablja pri peki božičnih piškotov ali v toplih zimskih napitkih. V kozmetiki jo pogosto najdemo kot sestavino v zobnih kremah ali v izdelkih za nego mastne kože.

Vonj borovca je zelo izrazit ima srednjo noto z lesnim, bazičnim a obenem svežim vonjem, ki dviguje razpoloženje in spodbuja občutke sreče. Deluje proti utrujenosti, v aromaterapiji pa za olje bora velja tudi, da stimulira ob občutku splošne šibkosti, krepi ko se počutimo nemočne in osveži ko smo zelo izčrpani.

Nepogrešljiv je v zimskem času, saj pričara prijetno, praznično vzdušje poleg tega pa poglablja dihanje saj blagodejno vpliva na dihala in kašelj, zato je še kako dobrodošlo v sezoni prehladov. V kozmetiki ga pogosto najdemo v mazilih za mišice in sklepe, pogosto pa ga uporabljajo tudi v parfumski industriji.

01.

Uporaba v aromaterapiji:

Kombinacija izbranih eteričnih olj v mešanici BOŽIČNA PRAVLJICA, prinaša vse tiste lepe občutke ki nas preplavijo, ko pomislimo na božič, december in zimo. Obdobje veselja, brezskrbnosti, lučk in otroškega smeha, pa tudi romantike, obložene mize dobrot, druženja s prijatelji in družino ter praznična obdarovanja.

To je res edinstven čas, ko vsi postanemo nekako bolj dostopni, čustveni in nostalgični. Vonj Aromatrip BOŽIČNE PRAVLJICE predstavlja prav to; toplino, veselje in občutke sreče.

02.

Uporaba v kozmetiki:

Z BIO mešanico BOŽIČNA PRAVLJICA si lahko pripravimo dišečo ter sproščujočo masažo ali kopel. Primer: v 50 ml mandljevega olja dodamo od 5 do 10 kapljic olja Božična pravljica.

03.

Uporaba v kulinariki:

Olje se lahko uporablja za aromatiziranje božičnih piškotov in peciva, toplih in hladnih napitkov ali čaja. Razredčimo ga v razmerju 1: 1000, to pomeni 1 gram (ml) arome na 1 kilogram (l) hrane.

BOŽIČNA PRAVLJICA- BIO mešanica je na voljo tudi v prodajalnah in spletni trgovini Sanolabor in na baitris.si.

Aromatrip®BOŽIČNA PRAVLJICA - BIO mešanica eteričnih olj 15 ml

Splošna navodila za pravilno uporabo arom:

Bio arom nikoli ne dodajamo neposredno v jedi in napitke. Vedno jih najprej razredčimo v izbranem mediju. Kot medij lahko uporabimo npr.: sirup agave, med, olivno olje, smetano, skuto, mandljevo olje, …. Eterična olja vedno uporabljamo pazljivo in po kapljicah – 1-2 kapljici v ustrezni medij, da ne predoziramo. Arome primešamo vedno na koncu, preden dokončamo jed ali testo. Pri peki v pečici se majhen del arome, zaradi vročine, izgubi, zato v receptih za maso testa od 0,5 do 1 kg dodajte 5 – 6 kapljic arome.

Navodila za uporabo olja Božična pravljica:

Za uporabo v kulinariki: razredčiti v razmerju 1 : 1000 (1 g arome na 1kg osnove).

 • v 200 ml čaja dodajte eno čajno žličko medu z eno kapljico arome in dobro premešajte.

 • V 100 ml olivnega olja dodajte 2 kapljici arome, dobro premešajte in eno čajno žličko te mešanice dodajte k jedi (sadne solate, dresingi).

 • Peka slaščic: za aromo dodajte 5-6 kapljic arome v maso testa od 0,5 – 1 kg (najbolje je primešati k sladkorju ali sirupu agave) in pecite v pečici.

Uporabljajte zmerno! 

Za uporabo v kozmetiki:

v 100 ml osnovnega olja (npr. mandljevo) dodajte 4-5 kapljic eteričnega olja, premešajte in uporabite za masažo telesa.

Aromaterapija v prostoru:

v izparilnik z vodo dodajte 5 – 6 kapljic eteričnega olja. Olje mandarine sprošča in pomirja, blaži stres in izboljša razpoloženje.

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 
Literatura/uporabljeni viri:
 • Autorenkollektiv, Römpp Online, Georg Thieme Verlag Stuttgart, www.römpp-online.de, 2012.
 • D. Martinetz, R. Hartwig, Taschenbuch der Riechstoffe, Verlag Harri Deutsch Frankfurt/M, 1998
 • E. Keller, Aromatherapie, Ullstein Buchverlage GmbH Berlin, 2006.
 • E. Zimmermann, Aromatherapie für Pflege- und Heilberufe, Haug Verlag Stuttgart, 2018.
 • C. Maxwell-Hudson, Aromatska terapija in masaže, Domus 1995
 • A. Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte. 1991

Citrus aurantium dulcis*, Citrus reticulata*, Pinus Sylvestris*, Eugenia caryophyllata*

* sestavine iz nadzorovane ekološke pridelave

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Izogibajte se stiku z očmi in sluznico. Hranite v temnem in hladnem prostoru ter dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok, še posebej mlajših od 8 let! Niso namenjena za uporabo med nosečnostjo ali dojenjem, zato se nosečnicam odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom. Izdelka na kožo nikoli ne nanašajte v čisti obliki. Izdelek uživajte oralno le pod pogojem, da je ustrezno razredčen. V primeru neprimernega zaužitja se posvetujte z zdravnikom. Pred uporabo določenega eteričnega olja ali arome naredite test preobčutljivosti na dotično olje – manjšo količino nanesite na kožo in počakajte na reakcijo. V primeru, morebitne reakcije ali draženja, takoj prenehajte z uporabo. V kolikor se odločite za uporabo eteričnih olj pri otrocih, morate biti pri tem še posebej previdni. Informacije, ki jih najdete v opisih na tej spletni strani, v nobenem primeru ne nadomeščajo zdravniškega mnenja ali mnenja drugih zdravstvenih delavcev, ki so ustrezno usposobljeni za izvajanje tega poklica in ne smejo predstavljati osnove za sprejemanje odločitev, povezanih z zdravjem, morebitnimi zdravstvenimi terapijami ali jemanjem zdravil. V primeru visokega krvnega tlaka, epilepsije, okvare jeter, ali drugih resnih bolezenskih diagnoz, se pred uporabo eteričnih olj vedno posvetujte s strokovnjakom. Pri sočasni uporabi eteričnih olj ali arom z zdravili preverite medsebojne vplive, saj lahko eterična olja povečajo, zmanjšajo ali spremenijo učinek nekaterih zdravil. Po rokovanju s čistimi, nerazredčenimi eteričnimi olji si je potrebno temeljito umiti in sprati roke. Eterična olja in arome v nobenem primeru ne nadomeščajo uravnotežene prehrane ter aktivnega in zdravega življenjskega sloga.

Možnost plačil v spletni trgovini:

 • s plačilom po povzetju: naročeno blago plačate kurirju dostavne službe GLS, ki vam bo vročil blago na naslovu, ki ste ga navedli za kraj prevzema z gotovino ali kartico. Znesek vašega nakupa je naveden ob naročilu v spletni trgovini. Kurir vam bo dodatno zaračunal še provizijo. Pred dostavo blaga boste obveščeni s strani GLSja po e-pošti ali telefonu glede datuma in časa dostave. V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, vas bo kurir obvestil na kateri nadomestni lokaciji lahko prevzamete svoje blago. Po preteku skrajnega roka za prevzem se pošiljka vrne pošiljatelju – na sedež podjetja.
 • s plačilom po predračunu: na transakcijski račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino),
 • s plačilom preko storitve PAYPAL: na račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Po oddaji naročila vas stran samodejno preusmeri na Paypalov vmesnik za plačilo. Po uspešno izvedeni transakciji na e-mail prejmete potrditev naročila. Sistem vam omogoča hitro in varno plačilo z uporabo vašega Paypal računa.,
 • plačilo s kreditnimi/debetnimi karticami Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron itd. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Plačevanje s kreditnimi karticami zagotavlja aplikacija Stripe Inc., San Francisco, CA94103 USA. Vsi vpisani podatki so kriptirani in nam niso dostopni. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila.

Ne glede na izbran način plačila boste račun za nakup prejeli skupaj z izdelki ob dostavi paketa.

Možnosti in strošek dostave v spletni trgovini:

Vsa odposlana naročila iz spletne trgovine Aromatrip.si dostavlja dostavna služba GLS. Strošek dostave je enoten za vso Slovenijo in znaša 4,37€. Za spletno naročilo nad 39,00€ je dostava brezplačna (na blagajni se pri dostavi izpiše *BREZPLAČNA POŠTNINA*).