Na zalogi

BIO dišava za avto OBČUTI RADOST

12.59

BIO dišava za avto v setu. Olje OBČUTI RADOST 5 ml in porozni kamen z magnetnim držalom za avto. Dišava vsebuje 100 % naravna ekološka eterična olja in alkohol v demeter kvaliteti.

Na zalogi

Šifra: 4025121093102 Kategoriji: ,

BIO dišava za avto v setu Baldini

Priložena BIO dišava občuti radost – vonj: limeta, grenivka in pomaranča

Kombinacija limete, grenivke in pomaranče ustvarjajo poživljajoče in osvežujoče vzdušje v avtomobilu na krajših in daljših potovanjih. V setu najdemo inovativni dišavni kamen, ki se enostavno pritrdi na prezračevalno rešetko in se lahko kadar zamenja, zahvaljujoč magnetni tehnologiji.

Dišava za avto OBČUTI RADOST vsebuje 100 % naravna ekološka in demeter eterična olja ter bio alkohol. 

Certifikat: Demeter, BIO

SET: porozni kamen z magnetnim držalom + dišava FEELFREUDE – OBČUTI RADOST 5 ml.

Na dišavni kamen lahko dodajate tudi čista BIO eterična olja ali mešanice.

Porozni kamen.

Nakapljajte 2 do 3 kapljice izbrane dišave na kamen. Ko se vonj razdiši ponovite.

Uporaba eteričnih olj v aromaterapiji:

Sivkin vonj sprošča, odpravlja strah, pomirja, harmonizira, stimulira. Dobro se ujema z bergamotko, geranijo, borom, vrtnico in neroli.  V kombinaciji s kadilno bosvelijo se še poveča blažilni učinek sivkinega olja in sposobnost lajšanja kašlja.

Olje pomaranče v aromaterapiji deluje pomirjevalno in sproščujoče. Obenem sladek, sadni vonj spodbuja, poživlja in motivira ter preganja tesnobo. Pomaranča širi ogrevalno vzdušje ter prinaša veselje. Priljubljena je pri otrocih. Dobro se ujema : s cimetom, nageljnovimi žbicami, vaniljo, meliso, neroli, ylangom ter cipreso.

LIMONSKA TRAVA

Olje limonske trave spodbujalo nov zagon. Za svežino, aktivnost in koncentracijo. Deluje kot pomirjevalo. Za preprečevanje duševne utrujenosti in je odlična pomoč pri nespečnosti. Ujema se z baziliko, ingverjem in koriandrom. Sandalovina in vrtnica ublažita njegovo ostro aromo, rožmarin poudari njegov osvežilni vonj.

LIMONA

Svež vonj limoninega olja ima jasen in čistilni učinek. Vonj aktivira, spodbuja koncentracijo, izboljša razpoloženje in prežene utrujenost in slabo voljo, pri obupanosti, potrtosti in šibkosti. Olje limone je eterično olje z visoko močjo razkužila, zato je primerno za čiščenje zraka v prostoru, recimo v kuhinji. Dobro se ujema s timijanom, rožmarinom in poprovo meto. 

NAGELJNOVE ŽBICE

Prinašajo energijo, dinamiko ter toplino. Nageljnove žbice imajo močan in začinjen sladek vonj, ki ga pogosto povezujemo s prazniki in zimskim časom. Olje med drugim pomaga pri duševni utrujenosti, stresu in nespečnosti. Dobro se ujema z eteričnimi olji pomarančelimone, poprove mete, rožmarina in bazilike.

POPROVA META

Poveča sposobnost koncentracije in zbistri um, ko smo duševno izčrpani in preobremenjeni. Zato je primerna za odišavljenje delovnih prostorov. Pomirja in zaradi močnega hladilnega učinka, osveži, poživlja, prežene duševno utrujenost in okrepi. Dobrodošla je pri stresu in živčnih depresijah. Vonj naj bi spodbujal in odganjal negativne misli.
Dobro se ujema z evkaliptom in rožmarinom, ki okrepita njegovo učinkovanje proti prehladom, ter z majaronom, ki kožo ogreje.

EVKALIPT

Poveča koncentracijo, poživlja in motivira. Primerno je kot podporna dišava med intelektualnim delom. Pomaga premagati občutek stiskanja in letargije.  Spodbudno deluje pri glavobolu in bolečinah v živcih. Razvršča se med visoko hlapna olja. Dobro se ujema: s sivko, meliso, limono, timijanom in grenivko.

Je eno izmed najbolj priljubljenih in najpogosteje uporabljenih olj saj ima izredno širok spekter delovanja. Med drugim ima antiseptično, anti virusno in antimikrobno delovanje, vonj čajevca pa čisti in krepi, ter izboljša razpoloženje. Lepo harmonizira z olji sivke, limone in rožmarina.

Poživljajoč vonj rožmarinovega olja aktivira in spodbuja, v aromaterapiji se uporablja pri splošni slabi koncentraciji in šibkosti. Izboljšuje miselno zbranost in blaži duševno utrujenost, nastalo zaradi stresa ali preobremenjenosti. Dobro se ujema z baziliko, sivko, bergamotko, borom, limono, pomarančo in limonsko travo.

Pomaga pri raztresenosti in preobremenjenosti, krepi intuicijo in samozavest ter vliva pogum. Primeren je za čas prehladov in ima svež, zeliščen vonj z močno aromo. Dobro se ujema predvsem z olji sivke in rožmarina.

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 
Literatura/uporabljeni viri:
  • Autorenkollektiv, Römpp Online, Georg Thieme Verlag Stuttgart, www.römpp-online.de, 2012.
  • D. Martinetz, R. Hartwig, Taschenbuch der Riechstoffe, Verlag Harri Deutsch Frankfurt/M, 1998.
  • E. Keller, Aromatherapie, Ullstein Buchverlage GmbH Berlin, 2006.
  • E. Zimmermann, Aromatherapie für Pflege- und Heilberufe, Haug Verlag Stuttgart, 2018.
  • C. Maxwell-Hudson, Aromatska terapija in masaže, Domus 1995
  • A. Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte,1991
  • Eterična olja arome zdravja, Delo Revije, 2002

Pred uporabo preberite etiketo in upoštevajte vsa navodila.

Elementi označevanja v skladu z Uredbo ES 1272/2008 (CLP).

Piktogrami

Opozorilna beseda: Nevarno

Oznaka nevarnih komponent na etiketi:
(R)-p-Mentha-1,8-dien
Beta-pinen
Alpha-pinen
Linalylacetat
Linalool
Citral
Stavki o nevarnosti:

H225 Lahko vnetljiva tekočina in hlapi.
H315 Povzroča draženje kože.
H319 Povzroča hudo draženje oči.
H317 Lahko povzroči alergijski odziv kože.
H304 Pri zaužitju ali vstopu v dihalne poti je lahko smrtno.
H410 Zelo strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.
Previdnostni stavki
P101 Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda.
P102 Hraniti zunaj dosega otrok.
P210 Hraniti ločeno od vročine, vročih površin, isker, odprtega ognja in drugih virov vžiga. Kajenje prepovedano.
P273 Preprečiti spuščanje v okolje.
P280 Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko//zaščito za oči/zaščito za obraz/opremo za varovanje sluha/
P301+P310 PRI ZAUŽITJU: takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE ali zdravnika.
P331 NE izzivati bruhanja.
P302+P352 PRI STIKU S KOŽO: umiti z veliko mila in vode.
P305+P351+P338 PRI STIKU Z OČMI: previdno izpirajte z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
P405 Hraniti zaklenjeno.
P501 Odstraniti vsebino/posodo….