Ni na zalogi

Aromatrip® LEŠNIKOVO olje 1+1 GRATIS iz ekološke pridelave 100 ml x 2

Original price was: 27.80€.Current price is: 13.90€.

Hladno stiskano lešnikovo olje je čudovito negovalno olje, ki se uporablja za nego obraza in telesa, saj kožo spodbuja in obnavlja, zadržuje vlago in jo ohranja zdravo. Poleg tega pozitivno vpliva na mozoljasto, utrujeno in suho kožo.

Ni na zalogi

Šifra: 3830013770693_1+1GRATIS Kategoriji: , Oznaki: ,

Negovalno LEŠNIKOVO OLJE iz ekološke pridelave (1+1 GRATIS)

deviško in hladno stiskano, nerafinirano

100% čisto lešnikovo olje zelo koristno negovalno olje in je priporočljivo tako za nego obraza kot telesa, saj kožo spodbuja in obnavlja, zadržuje vlago, pomaga pri negi krvnih kapilar in jo ohranja zdravo. Poleg tega pozitivno učinkuje na vneto, mozoljasto, utrujeno in suho kožo.

Pogosto se uporablja kot osnovno, masažno olje, najdemo pa ga tudi kot sestavino v naravnih negovalnih izdelkih. Prav tako je koristno za nego las, saj naj bi pomagalo ohranjati pravo barvo naših las. V kozmetiki je koristno za nego mastne, mešane in mozoljaste kože, saj ne maši por in ne pušča mastnega občutka, poleg tega pa kožo vlaži.

Corylus Avellana

Ekološko lešnikovo olje se pridobiva iz zrn leske (Corylus avellana) – lešnikov, s hladnim stiskanjem. 

Turčija

100 ml x 2

Logotip_BIO-kozmetika_koncert

BIO KOZMETIKA

Logotip_Vegan_Koncert

VEGAN

 • BIO KOZMETIKA
 • VEGAN

Navadna leska je listopadni grm z močno razvejano in gosto krošnjo, ki zraste do 8 m. Razširjenja je po celi Evropi, vse do sredine Skandinavije. Najpogosteje jo najdemo ob gozdnem robu in na površinah v zaraščanju. Listi so rahlo dlakavi, veliki in široki ter merijo od 6 do 12 cm, gornja stran pa je temnejša od spodnje. Ima moški in ženske cvetove in cveti od februarja do aprila, v ugodnih pogojih že januarja. Plodovi se imenujejo lešniki, ki rastejo v skupinah do 5 oreškov skupaj. Lešniki so okrogli in merijo tudi do 2,5 cm.

Hladno stiskano lešnikovo olje (Corylus Avellana ) je tekočina rumene do jantarjeve barve z nežno aromo po lešnikih. Rastlinska olja pridobljena s hladnim stiskanjem obdržijo in vsebujejo mnogo več antioksidantov, vitaminov, mineralov in ostalih snovi koristnih za naše telo.

01.

Uporaba v kozmetiki

Organsko olje lešnika je odlično za poletno nego telesa, saj mu pripisujejo naravni zaščitni faktor vse do SPF 15, vendar lešnikovo olje samo po sebi ne ščiti pred soncem, še posebej če na soncu preživimo dalj časa. Lahko ga dodamo kremam za sončenje z zaščitnim faktorjem, če ga nanašamo samostojno, pa ga moramo nanesti vsaj 30 min preden se odpravimo ven.

Ravno tako pa je odlična nega kože po sončenju, še posebej če ga kombiniramo z eteričnimi olji sivke in poprove mete. Če želimo res dobro pripraviti našo kožo na poletje, na naraven način, pa začnimo z uporabo lešnikovega olja že nekaj časa prej. Tako bo koža dobro navlažena in zaščitena pred zunanjimi vplivi.

Lešnikovo olje lahko seveda mešamo tudi z drugimi rastlinskimi in eteričnimi olji in si ustvarimo čisto svoje negovalne pripravke.  

02.

NARAVNA SESTAVA OLJA

Palmitinska kislina C 16:0

5,41 %

Stearinska kislina C 18:0

2,40 %

Oleinska kislina C 18:1

81,73 %

Linolna kislina C 18:2

9,6 %

Linolenska kislina C 18:3

0,10 %

03

Alergeni:

Lešnikovo olje po Uredbi ES štev. 1223/2009 ne vsebuje alergenov.

04

Embalaža:

Ekološko negovalno lešnikovo olje AROMATRIP® je v 100% reciklirani plastenki rjave, zaščitne barve s priročnim dispenzorjem, ki dragoceno olje varuje pred svetlobo in zagotavlja daljšo obstojnost.

LEŠNIKOVO OLJE iz ekološke pridelave  je na voljo tudi v prodajalnah in spletni trgovini Sanolabor, poslovalnicah in spletni trgovini Tosama in baitris.si.

Aromatrip® LEŠNIKOVO olje iz ekološke pridelave 100 ml
 
Literatura/uporabljeni viri:
 • Autorenkollektiv, Römpp Online, Georg Thieme Verlag Stuttgart, www.römpp-online.de, 2012.
 • D. Martinetz, R. Hartwig, Taschenbuch der Riechstoffe, Verlag Harri Deutsch Frankfurt/M, 1998
 • E. Keller, Aromatherapie, Ullstein Buchverlage GmbH Berlin, 2006.
 • E. Zimmermann, Aromatherapie für Pflege- und Heilberufe, Haug Verlag Stuttgart, 2018.
 • C. Maxwell-Hudson, Aromatska terapija in masaže, Domus 1995
 • A. Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte. 1991
 • O’Lenick, Steinberg, Klein and LaVay, Oils of Nature, Allured Publishing Corporation, 2014

SESTAVINE (INCI): Corylus Avellana Seed Oil*

*iz nadzorovane ekološke pridelave

Možnost plačil v spletni trgovini:

 • s plačilom po povzetju: naročeno blago plačate kurirju dostavne službe GLS, ki vam bo vročil blago na naslovu, ki ste ga navedli za kraj prevzema z gotovino ali kartico. Znesek vašega nakupa je naveden ob naročilu v spletni trgovini. Kurir vam bo dodatno zaračunal še provizijo. Pred dostavo blaga boste obveščeni s strani GLSja po e-pošti ali telefonu glede datuma in časa dostave. V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, vas bo kurir obvestil na kateri nadomestni lokaciji lahko prevzamete svoje blago. Po preteku skrajnega roka za prevzem se pošiljka vrne pošiljatelju – na sedež podjetja.
 • s plačilom po predračunu: na transakcijski račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino),
 • s plačilom preko storitve PAYPAL: na račun podjetja Baitris d.o.o. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Po oddaji naročila vas stran samodejno preusmeri na Paypalov vmesnik za plačilo. Po uspešno izvedeni transakciji na e-mail prejmete potrditev naročila. Sistem vam omogoča hitro in varno plačilo z uporabo vašega Paypal računa.,
 • plačilo s kreditnimi/debetnimi karticami Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron itd. (kupec ne plača provizije za vplačnino). Plačevanje s kreditnimi karticami zagotavlja aplikacija Stripe Inc., San Francisco, CA94103 USA. Vsi vpisani podatki so kriptirani in nam niso dostopni. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila.

Ne glede na izbran način plačila boste račun za nakup prejeli skupaj z izdelki ob dostavi paketa.

Možnosti in strošek dostave v spletni trgovini:

Vsa odposlana naročila iz spletne trgovine Aromatrip.si dostavlja dostavna služba GLS. Strošek dostave je enoten za vso Slovenijo in znaša 4,37€. Za spletno naročilo nad 39,00€ je dostava brezplačna (na blagajni se pri dostavi izpiše *BREZPLAČNA POŠTNINA*).